1 hónapnál régebbi cikk

Kössünk együtt! – Kötőklubba várnak mindenkit havonta egyszer a Budai úti Tagkönyvtárba
Fehérvár Médiacentrum fotója
Szeifert Richárd
Kössünk együtt! – Kötőklubba várnak mindenkit havonta egyszer a Budai úti Tagkönyvtárba

Második alkalommal várták kötés szerelmeseit és a tanulni vágyókat a Budai úti Tagkönyvtárba. A kötőklubba látogatók a legfontosabb praktikákat sajátíthatták el, valamint lehetőség volt különféle minták cseréjére is.

A kötés alapjait, különféle technikáit sajátíthatták el azok, akik ellátogattak a Budai Úti Tagkönyvtárba. Az intézményben második alkalommal szervezték meg a kötőklubot, ahova nem csak a kezdőket, a tapasztaltabbakat is egyaránt szeretettel várták.

"Az a célunk, hogy mintákat cseréljünk, megismertessük egymással azokat a darabokat amiket éppen kötünk. Egy hónappal ezelőtt indultunk, az első alkalommal voltak köztünk akik most kezdték el hosszú-hosszú idő után újra a kötést, kevés dolog kellett hozzá h továbblendítsük őket ezen az úton" - mondta el Burjánné-Tarró Edit, könyvtáros.

Atolai Gáborné Zsuzsanna már nem először vett részt a foglalkozáson, és elárulta már egészen kislány korában elsajátította a kötés fortélyait.

"Nagyon fiatal koromban tanultam meg kötni, általános iskolában a technika órán. A mai napig emlékszem, hogy akkor olyan honleány fonalból kötöttem egy picike kis sálat, amiről azt lehet tudni, hogy nem kimondottan kötésre való mert teljesen rugalmatlan"- emlékezett vissza Zsuzsanna.

A hölgy elmondta azt is, hogy elsősorban családtagjait szereti meglepni egy-egy kötött holmival. Aki hasonló terveket szövöget, havonta egy alkalommal csatlakozhatnak a programhoz a Budai úti Tagkönyvtárban.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek