Így tanulják a közlekedést a fehérvári gyerekek
Fehérvár Médiacentrum fotója
Szeifert Richárd
Így tanulják a közlekedést a fehérvári gyerekek

Május 11. a Közlekedési Kultúra Napja. Idén is figyelemfelhívó programmal készül az önkormányzat a Közlekedéstudományi Egyesület Fejér Vármegyei szervezetével, és a Székesfehérvári Rendőrkapitánysággal karöltve. Több mint 200 gyermeket várnak játékos feladatokkal szerdán.

Magyarországon 2015 óta rendezik meg a Közlekedési Kultúra Napjához kapcsolódó figyelemfelhívó programokat.

Ügyességi pálya, okoszebra, jelzőtáblák ismerete - többek között ilyen jellegű játékos feladatokkal készülnek a szervezők a társadalom legkisebb tagjai számára országszerte, így Székesfehérváron is.


Mint azt Májer László rendőr őrnagy a program sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, az esemény célja az edukáció.

„A legkisebbeken keresztül lehet felhívni a szülők figyelmét a biztonságos közlekedés fontosságára. Erre kiváló alkalom a Közlekedési Kultúra Napja” - fogalmazott a Székesfehérvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti főelőadója.

Városunkban hosszú évek óta hagyomány a közlekedésbiztonsághoz kapcsolódó programot az önkormányzat a Közlekedéstudományi Egyesület Fejér vármegyei szervezetével és a Székesfehérvári Rendőrkapitánysággal együtt hatodik alkalommal rendezi meg a Németh László Általános Iskola előtt.

Magyarországon útjain mintegy 4.9 millió jármű közlekedik. Fejér vármegye területén nap mint nap különösen nagy forgalommal kell számolnunk.

„A vármegyében az országos közúthálózat mintegy 1300 km hosszúságú, és több mint 100 km gyorsforgalmi hálózat található, tehát a közlekedésbiztonsági helyzetünket tekintve ez egy kiemelt megye, a Dunántúl kapujának is nevezzük Fejér Vármegyét. Itt és ezen belül Székesfehérvár környékén általában nagy forgalom tapasztalható, ez a baleseti helyzetekben, forgalmi szituációkban is megmutatkozik, éppen ezért közösen kell tennünk azért, hogy ezeknek az eseteknek a számát visszaszorítsuk!”

A közlekedésbiztonsággal kapcsolatos programok középpontjában éppen ezért a helyes és a biztonságos közlekedésre való nevelés áll, Székesfehérvár pedig az infrastruktúra fejlesztésével próbálja segíteni a közlekedőket.

A városvezetés feladata, hogy minél jobb lehetőségeket biztosítson az itt élőknek Fehérvár közlekedését tekintve. Az elmúlt években rengeteg kerékpárút épült a városban, és igyekszünk a közösségi közlekedést is úgy fejleszteni, hogy minél többen válasszák például az autóbuszos közlekedést is, de fontos, hogy megfelelő tolerancia legyen bennünk, hiszen nap mint nap látjuk, mennyi konfliktus van a járdákon, utakon, gyalogátkelőhelyeken - fogalmazott Mészáros Attila alpolgármester.

A program jó idő esetén május 8-án, szerdán reggel háromnegyed 9-től várja a legkisebbeket és a nagyobbakat, akár szüleikkel együtt a Németh László Általános Iskola előtti téren.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek