2 hónapnál régebbi cikk

Tiszteletadás: Európa-nap Székesfehérváron - a város több pontján koszorúztak
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zsiday Ádám
Tiszteletadás: Európa-nap Székesfehérváron - a város több pontján koszorúztak

Néma koszorúzásokat tartottak az Európa-nap alkalmából. Székesfehérváron is több helyszínen tiszteletadás volt csütörtökön délelőtt.

Minden évben május 9-én ünnepeljük meg az Európa-napot, melynek középpontjában az európai béke és az egység áll. Ez a nap a történelmi jelentőségű Schuman-nyilatkozat évfordulója. Ebben a nyilatkozatában Robert Schuman francia külügyminiszter új politikai együttműködést vázolt fel Európa számára annak érdekében, hogy a kontinens országai között soha többé ne robbanjon ki háború. Robert Schuman nyilatkozatát tekintjük az Európai Unió kialakulásához vezető út kezdetének. A város több helyszínén szervezett közös tiszteletadást Székesfehérvár Önkormányzata és a Fejér Vármegyei Önkormányzat. 

A Béke téri orosz katonatemetőben, és a Szentlélek temetőben Viza Attila közbiztonsági tanácsnok, önkormányzati képviselő, Pálffy Károly, a Fejér Vármegyei Közgyűlés alelnöke és Kása István ezredes, az Magyar Honvédség Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár parancsnoka helyeztek el virágot.

A Városház téren Kása István ezredes mellett Cser-Palkovics András polgármester, Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, Törő Gábor országgyűlési képviselő, valamint a Fejér Vármegyei Kormányhivatal képviseletében Tanárki Gábor főispán, a Honvéd Hagyományörző Egyesület és a fehérvári ellenzék képviselői rótták le tiszteletüket.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek