2 hónapnál régebbi cikk

Először volt sportpiknik a Halesz parkban
·Sportpiknik·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Németh-Nagy Róbert
Először volt sportpiknik a Halesz parkban
·Sportpiknik·Utolsó frissítés: undefined

Első alkalommal szerveztek családi sportpikniket a Halesz parkban. Vasárnap aerobik, jóga, futóedzés, triál bicikli bemutató, néptánc várta az érdeklődőket. 

Gyerekek és anyukák jógázhattak együtt vasárnap az első Halesz családi sportpikniken. Edzések, aerobik, közös táncolás, személyi edzés, futóedzés várta többek között a mozogni vágyókat a Halesz parkban.

„Hagyományőrzéssel indultak el ezek a városrészi piknikek. Kimondottan sportról, az egészséges életmódról, a gyerekekről szól. Itt a Haleszben is egy adott terület van, amely egy egész lakosságot ki tud szolgálni. Ez a nap is olyan sportokat mutat be, amelyeket könnyen tudnak sportolni az emberek. Fontosak ezek a közösségépítő rendezvények, hiszen az emberek ilyenkor tapasztalják meg, hogy mekkora ereje van egy közösségnek” – mondta el Deák Lajosné, a városrész önkormányzati képviselője.

Mivel vasárnap a család napja, így a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ úgy szervezte meg a sportpikniket, hogy minden korosztály megtalálhatta a neki való programelemet.

„Gondolunk a kicsiktől a nagyokig mindenkire. Próbáljuk úgy megszervezni, hogy a család összes tagja együtt tudja tölteni a délelőttöt, vagy akár a délutánt a kicsik és a nagyok is. Amíg anya jógázik, addig apa a fiúknak a triálos biciklis bemutatót tudja tanulmányozni, kipróbálni, és akár a legkisebbek a nagymamával játszóterezhetnek is” – ismertette Fiáth Beáta, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ programszervezője. 

A rendezvényen Túróczi Rékával lehetett együtt edzeni. A sportinfluenszer „IRUNmom” néven vált ismertté a közösségi médiában. Az edzőtől a kezdő futók kaphattak tanácsokat, mint mondja, a legfontosabb, hogy az elejétől változatosan fussunk. Fokozatosan kell elkezdeni, nem szabad túlterhelni magunkat. 

„Az első fő cél az legyen mindig, hogy le tudjak futni 30 percet. Nem kell erősen, csak megállás nélkül. Ezt úgy lehet elérni, hogy ha ebbe a 30 percbe beleteszek először sétákat, érzés szerint és ezek a séták egyre rövidülnek. Ha az ember ezt a 30 perces folyamatos futást eléri, az egy nagyon jó etap. Onnantól lehet már építkezni, vagy távot növelni, vagy tempót növelni, és azt az edzések változatosságával már lehet utána heti háromszor.”

A sportpiknikre látványos bemutatóval érkeztek a TRIAL Sportegyesület tagjai, és a nap folyamán ki is próbálhatták a biciklis sportágat az érdeklődők. Hatállomásos akadálypálya is várta a gyerekeket, akik a eurobungee trambulinon is ugrálhattak.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek