2 hónapnál régebbi cikk

100 éves lett a Polski Fiat rajongó Fodor Kálmánné
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
100 éves lett a Polski Fiat rajongó Fodor Kálmánné

Egy évszázad, 52 év szenvedély. 100. születésnapját ünnepelte szombaton a Polski Fiat rajongó Fodor Kálmánné családja, volt tanítványai és a polski fiat klub társaságában. Az eseményen Cser-Palkovics András is gratulált és miniszterelnöki emléklapot is átadott.

A Városháza dísztermében közel 30 oldtimer rajongó társaságában köszöntötték fel a 100. születésnapját ünneplő Fodor Kálmánnét. Városunk polgármestere, valamint Deák Lajosné önkormányzati képviselő és a Polski Fiat Klub tagjai közösen ünnepelték a veteránautó-rajongó Edit nénit. Az ajándékozás sem maradt el, Cser-Palkovics András a miniszterelnöki emléklapot is átadta.

"Különleges, hogy ez itt a Városházánk dísztermében történik. Közösségek veszik körül, akár egykori tanítványok, akár a Polski Fiat Klub tagjai akikhez régóta tartozik és családja. A szerető közösség érződik rajta, ő mosolygós, jókedvű és jól érzi magát" - mondta el a városvezető.

Fodor Kálmánné 1924. május 8-án született Székesfehérváron, és itt is végezte el a tanítóképzőt, majd délvidékre vezényelték tanítani. Később bár kissé nehezen, de sikerült visszaköltöznie Fejér megyébe. 1953-ban itt ment férjhez, majd 4 évvel később megszületett lányuk is, aki szintén az Edit nevet kapta. 1972-ben újra szerelmes lett: ugyanis ebben az évben vásárolta máig féltve őrzött gépjárművét, egy Fiat Polski 125-öt a Merkúrnál.

Családjával gyakran jártak a Tihanyban megrendezett Polski Fiat találkozókra, ám 1991-től, férje halála után az autó sokáig, egészen 2018-ig használaton kívül volt, ekkor újra levizsgáztatták és oldtimer rendszámot kapott. Azóta pedig Edit néni ismét rendszeres résztvevője a Polski Fiat találkozóknak. 

A köszöntés után az ünnepség a Bányató Étteremben folytatódott, ahová az egyesület tagjai oldtimer autókból álló konvojjal vonultak át.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek