2 hónapnál régebbi cikk

Vigyél vissza! – Hétfőtől megszűnik a visszaváltási rendszer átmeneti időszaka
Fehérvár Médiacentrum fotója
Németh-Nagy Róbert
Vigyél vissza! – Hétfőtől megszűnik a visszaváltási rendszer átmeneti időszaka

A januárban bevezetett visszaváltási rendszer átmeneti időszaka hamarosan lejár, hétfőtől már biztosan többet kell fizetnünk a műanyag, üveg és alumínium dobozos italokért. Azonban a legtöbb boltban nemrégiben történt meg a régi termékek cseréje, amely okozott némi fennakadást a vásárlásnál.

Mindenkinek 50 Ft-al kell többet fizetnie az egyszer használatos, "egyutas" jelzéssel ellátott termékekért, már január 1-től.

Habár az új visszaváltási rendszert hivatalosan ekkor vezették be, ezt követte egy átmeneti időszak, június 30-tól viszont már tilos visszaváltási jelzés nélküli palackokat árusítani a boltokban. Mindez pedig számos kellemetlenséget is okozhat a vásárlóknak, hiszen csak nemrégiben érkeztek meg a flakonok a boltokba, de akadnak a polcokon még régebbi áruk is.

"Vannak még nem betétdíjas, de betétdíjas termékeink is egyaránt, ezek nemrégiben érkeztek, éppen ezért ez okozott némi fennakadást a vásárlóknál, akik ezt csak a fizetésné észlelték" - mondta el Csapó Tibor, az egyik székesfehérvári üzlet tulajdonosa.

A bolt tulajdonos úgy véli a visszaváltás nagyban hozzájárulhat a környezetvédelemhez. Ugyanezt mondta az egyik vásárló is, aki volt, hogy valóban csak a fizetésnél szembesült az áremelkedéssel, ezentúl odafigyel arra, hogy ne dobja el a palackokat, üvegeket.

Jövő hétfőtől tehát mindenkinek számolnia kell az áremelkedéssel ha üdítőt, ásványvizet, szeszes italt vásárol, azonban ezt az összeget visszakapják ha az üres, nem összenyomott üvegeket a MOHU honlapján olvasható kijelölt visszaváltóhelyek valamelyikébe viszik.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek