1 hónapnál régebbi cikk

Utánpótlás és junior öttusa ob-t tartottak Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Utánpótlás és junior öttusa ob-t tartottak Székesfehérváron

Székesfehérváron rendezték meg több korosztály számára is az öttusa országos bajnokságot. A Bregyó közi Regionális Atlétikai Központban a verseny részeként a fiatal sportolóknak az OCR versenyszámban is bizonyítaniuk kellett.

Több korosztályban indultak, szombaton délelőtt kezdődött az OCR, azaz az akadálypálya futás versenyszám. A Bregyó közi Regionális Atlétikai Központban megrendezett verseny célja az országos bajnoki cím eldöntése volt az U15 és a Junior korosztályok számára, valamint versenylehetőséget biztosított az U17 korosztály számára. Az országos versenyhez a fehérvári sportolóknak Mészáros Attila alpolgármester kívánt sok szerencsét. Az öttusa 5. sportágáról még 2022-ben született döntés: az eddigi lovaglást az ORC akadálypályákra cserélték le.

Az idei olimpián ugyan az eredeti fennállásban szerepelnek majd versenyzők, de a 2028-as Los Angeles-i világversenyen már az OCR versenyszámban bizonyíthatnak a sportolók, a magyar válogatott fiatalok pedig már gőzerővel készülnek az akadályokra. A sikeres fehérvári sportolók az elmúlt időszakban is számos nemzetközi versenyen értek el szép helyezéseket. 

A szombaton megrendezett U15 Négytusa és Junior Öttusa Országos Bajnokság, valamint az U17 Peridot Kupa Öttusa versenyen az ország minden pontjáról érkezve képviseltették magukat a sportolók, az egészen kicsiktől a válogatott versenyzőkig.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek