2 hónapnál régebbi cikk

Bemutatták az utolsó óriásbábokat is szombaton
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zsiday Ádám
Bemutatták az utolsó óriásbábokat is szombaton

Utolsó epizódjához érkezett a Székesfehérvári Királyi Napokat felvezető sorozat: augusztus első szombatján a Magyar Szent Család óriásbábjai a Sub Rosa régizenei együttes muzsikusai és a Magyar Királyi Kardforgatók Rendje tagjai kíséretében várták a fehérváriakat a Belvárosban.

A tíznapos Királyi Napok népszerű szereplői a történelmi alakokról formázott óriásbábok: a 23 tagú óriásbáb-család tagjai az elmúlt hetekben háromfős csapatokban mutatkoztak be a közönségnek, és a régi rajongók mellett számos újat is szereztek maguknak.

Az utolsó Királyok a Belvárosban eseményen államalapító Szent István király, felesége, Boldog Gizella királyné és fiuk, Szent Imre herceg fogadta az alattvalókat a Vörösmarty Színház előtt, ahol Szabó Miklós mutatta be az óriásbábokat a nagy számban összegyűlt közönségnek.

Ahogy azt már megszokhatták a székesfehérváriak a színháztól az országalmához vonultak a zenészek és a lovagok.

Az Országalmához érve az érdeklődők Vidermann Csaba vezetésével a Magyar Királyi Kardforgatók Rendjének bemutatóját tekinthették meg. Harcos Edina rendezvényszervező elmondta, a Királyi Napokat felvezető sorozatának utolsó része is sikeres volt, de az időjárásnak köszönhetően nem a hagyományos módon tudták bemutatni az óriásbábokat, a szél miatt csak a színház előtt tekinthették meg az alattvalók.

A program a Zichy ligetben, a Zenepavilonnál Tasnádi Bence és Várvölgyi Szabolcs nagy sikerű John Lennon-estjével folytatódott.

A programról a Fehérvár Televízió beszámolóját itt lehet megnézni:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek