1 hónapnál régebbi cikk

Már lehet jelentkezni a harmadik Harman Hackathon kihívásra
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Már lehet jelentkezni a harmadik Harman Hackathon kihívásra

Harmadik alkalommal hirdeti meg az Óbudai Egyetem Alba Regia Kar, a Harman Becker Kft. és Székesfehérvár Önkormányzata a „Junior Engineers Camp – HARMAN Hackathon” ötlet- és prototípusfejlesztő versenyt. A Hackathonra az egész országból várják az egyetemisták és a középiskolások jelentkezését.

Idén is megrendezi a Harman Hackathon 24 órás műszaki problémamegoldó és prototípusfejlesztő versenyt az Óbudai Egyetem Alba Regia Kar, a Harman Becker Kft. és Székesfehérvár Önkormányzata. A középiskolások és egyetemisták alkotta csapatok egy kisfilm elkészítésével nevezhetnek a selejtezőbe.

A versenyt beharangozó sajtótájékoztatón Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere fontosnak nevezte, hogy ezzel a megmérettetéssel az innováció és a kutatás-fejlesztés lehetőségeire hívják fel a fiatalok figyelmét: “Olyan versenyt hirdettünk meg három éve, amely egyrészt a fiatalok figyelmét felhívja a mérnökpályára, hiszen itt olyan duális lehetőség van az egyetem, illetve többek között a Harman esetében, amely nagyon komoly életpályát tud biztosítani a fiatalok számára. Ez a verseny nagyon innovatív verseny is, ahol olyan kapcsolatokat tudnak építeni, amelyek a későbbiekben számukra hatékony tud lenni.”

Györök György dékán megerősítette, hogy az Alba Regia Kar már több mint tíz éve azt az ars poeticát választotta magának, ami az oktatás milyenségét és magát az oktatott anyagot illetően is erősen iparhoz közeli oktatást jelent: “Mindenképpen a hallgatóink gyakorlatorientált képzését segíti egy ilyen 24 órás vetélkedő, ahol kipróbálhatják a tanultakat, olyan eszközöket alkothatnak, amelyek a Harman számára, a versenyszféra számára fontosak.”

A verseny kiírása kapcsán Németh Tibor, a Harman Becker Kft. oktatási menedzsere, tanszékvezető elmondta, a Junior Engineers Camp – HARMAN Hackathon célja, hogy az ország minden területéről be tudják vonzani a tehetséges tanulókat, hallgatókat: “A Harman Hackathonnak elsősorban az a célja, hogy minél több fiatalt meg tudjunk szólítani országosan és minél többen szembesüljenek olyan műszaki kihívásokkal, aminek a megoldása közben kedvet kapnak majd a mérnöki pályához.”

A versenyre október 18-ig lehet jelentkezni egy kisfilmmel, amelyben a csapatok felvetnek egy, a lakóhelyükhöz köthető problémát, amely műszaki megoldást igényel. A jelentkezéseket a http://harmanhackathon.amk.uni-obuda.hu oldalon várják.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek