Fáklyás felvonulás Fehérváron: nemzeti hőseinkre emlékeztek
·TörténelemSzékesfehérvár·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Megyeri Zoltán
Fáklyás felvonulás Fehérváron: nemzeti hőseinkre emlékeztek
·TörténelemSzékesfehérvár·Utolsó frissítés: undefined

Október 5-én a Fidelitas kezdeményezésére a Zichy ligettől fáklyával sétáltak át az emlékezők a fekvő katona emlékműhöz, hogy közösen tisztelegjenek az aradi vértanúk előtt. A székesfehérvári szervezet meghívására a szombaton tartott eseményen részt vett Szentkirályi Alexandra is.

Hagyomány Székesfehérváron, hogy a Fidelitas kezdeményezésére a Zichy ligettől fáklyával sétálnak át az emlékezők a fekvő katona emlékműhöz, hogy közösen tisztelegjenek az aradi vértanúk előtt. A megemlékezésen részt vett Cser-Palkovics András polgármester és Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, Róth Péter, a Fidesz városi elnöke, valamint a Fidelitas városi szervezetének vezetői, tagjai és Szentkirályi Alexandra, a budapesti Fidesz-KDNP frakcióvezetője az eseményen azt mondta, a múlt üzenete ma is érvényes.

Október 6-nak az az üzenete, hogy küzdenünk kell, még akkor is, ha annak nagy ára van. Küzdeni kell a saját szuverenitásunkért, nemzetünkért, annak szabadságáért! Sajnos a magyar nemzet túl sokszor tapasztalta meg, milyen árat kell fizetni a szabadságért, de azt is megtanultuk belőle, mindig küzdeni kell azért, hogy saját sorsunkról, életünkről mi magyarok dönthessünk, és szerintem ez az üzenet nem lehet kevésbé aktuális most sem!" - tette hozzá a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

A huszonkét éve minden esztendőben megrendezett, hagyományos fáklyás felvonulás célja az emlékezés, amely a magyarok szabadságvágyát, küzdeni akarását jelképezi, amely Vargha Tamás szerint példa lehet számunkra 2024-ben is.

Azt hiszem, egy katonaember életében a szabadságért való harc a legfontosabb, hiszen az esküjükben is szerepel: életem feláldozásával is megvédjük a hazát! Ezt kérjük a ma katonáitól is, és ezért kell őket is nagyon megbecsülnünk." - fogalmazott Vargha Tamás.

Az esemény végén a jelenlévők elhelyezték az emlékezés koszorúit és a kegyelet virágait a fekvőkatona emlékműnél.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek