7 évnél régebbi cikk

Nem láttad DiCaprio Özönvíz előtt című dokumentumfilmjét? Nézd meg nálunk magyarul - VIDEÓ
Fehérvár Médiacentrum fotójaNem láttad DiCaprio Özönvíz előtt című dokumentumfilmjét? Nézd meg nálunk magyarul - VIDEÓ

Október 30-án, vasárnap mutatták be magyarul is Leonardo DiCaprio klímaváltozással kapcsolatos dokumentumfilmjét a National Geographic Channelen. Az Özönvíz előtt angol verziója már aznap este kikerült az internetre, most viszont már magyar nyelven, online is megnézhető a tanulságos film.

Leonardo DiCaprio a Visszatérő című film forgatása közben ébredt rá a világot veszélyeztető klímakatasztrófára. A filmért Oscar-díjat kapott, köszönőbeszédében a következőket mondta: 

- A Visszatérő az ember és a természet kapcsolatáról szól, arról a világról, amelynek 2015 az emberemlékezet óta a legforróbb éve volt. A forgatás során a bolygó legdélibb pontjára kellett utaznunk, hogy havat találjunk. A klímaváltozás valós. Éppen most zajlik. [...] Össze kell fognunk és véget kell vetnünk a halogatásnak. [...] Ne tekintsük ezt a bolygót magától értetődőnek.

Ezek után elkészítette az Özönvíz előtt című dokumentumfilmet, melyben rávilágít a Földet és az emberiséget fenyegető katasztrófára. Filmjében, mely többek között Martin Scorsese közreműködésével jött létre, olyan interjúalanyokat kérdez a színész, mint Barack Obama, Bill Clinton, Ferenc pápa, Ban Ki-Mun, az ENSZ főtitkára, valamint a NASA vezető kutatói. 

DiCario és a National Geographic fontosnak tartotta, hogy a film mindenki által elérhető legyen, ezért feltöltötték a NatGeo youtube csatornájára, amit az egyszerűség kedvéért most bemásoltunk nektek. Kellemes szórakozást, jó gondolkodást!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek