7 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: karácsonyi fények felkapcsolása, Puskás-kiállítás és Tankcsapda-koncert
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: karácsonyi fények felkapcsolása, Puskás-kiállítás és Tankcsapda-koncert

A most következő hétvégén elérkezünk advent első gyertyájának meggyújtásához. Hogy mit jelent ez? Azt, hogy most vasárnaptól már csak négy hét van hátra karácsonyig! Fehérvár is nagyban készül az ünnepre különféle adventi programokkal és a karácsonyi fényekért felelős gombbal, melyet a jótékonysági futóverseny 12 éven aluli győztese a polgármesterrel együtt nyomhat meg. Ezentúl lesz még Tankcsapda-koncert, Puskás-kiállítás, Téli tárlat, kabarészínház a Prospero színkör előadásában, Videoton-MTK bajnoki mérkőzés, a mozikban pedig jön a magyar akciófilm, a Cop Mortem.

Koncert: Tankcsapda
Mikor? november 26., szombat 19:00-23:00
Hol? Fezen klub

Emlékszel még az idei nyárra? A pörgős rock-bulikra a FEZEN-en, a sörivásra és tombolásra? Nos, ha újra szeretnéd élni a nyarat, akkor a Fezen Klubban ezt megteheted, hiszen visszatér Fehérvárra a Tankcsapda! A koncertre ugyan már minden jegy elkelt - hiába, enyhén szólva népszerű zenekarról van szó -, de a Facebook-eseményen még lehet vadászni a potyajegyekre, melyeket már megvettek, de ilyen-olyan okoknál fogva nem tudnak rá elmenni a tulajdonosok és felajánlják azoknak, akik lemaradtak a belépők idejében való beszerzéséről.

Kiállítás: Téli tárlat a fehérvári művészek alkotásaiból
Mikor? november 25. - december 23.
Hol? Pelikán Galéria

Fehérvári művészek alkotásaiból nyílik tárlat a Pelikán Galériában ezen a hétvégén. Téli tárlat 2016, a címet nem is kell sokat magyarázni. A kiállításon a Székesfehérvári Művészek Társaságának tagjai mutatják be többek közt az évszakokhoz kötődő, idén készült műveiket. A fehérvári művészet évzárójára a belépés nem árt, ráadásul ezt ingyenesen is megtehetjük.


Színház: Nóti-kabaré a Prospero színkör előadásában

Mikor? november 27., vasárnap 19:00
Hol? A Szabadművelődés Háza

Nóti Károly a hazai kabaré egyik meghatározó egyénisége volt a 20. század első felében. A műfaj egyik legnagyobb klasszikusának humora a pesti életből ered, a bérházak, kávéházak, panziók egyszerű, élethű mégis mulatságos jeleneteire épül. Karaktereit a középosztálybeli városlakók köréből veszi, akiknek csetlése-botlása, szófordulatai és élethelyzetei kacagtató formában tárulnak a néző elé. Nóti kabaréit ezen a hétvégén a fehérvári Prospero színkör eleveníti fel A Szabadművelődés Házában.

 


Nosztalgia: Puskás Ferenc 10 kiállítás

Mikor? november 25. - december 18.
Hol? Szent István Király Múzeum, Megyeház utca 17.

A focimeccsek szurkolói között többségben férfiakat találni, de elfelejtjük, hogy a jó kiállású játékosok bizony-bizony a női szemeket is vonzhatják. Egyszóval hölgyeim és uraim, most a legismertebb magyar focista, Puskás Ferenc tárgyi emlékeiből nyílik kiállítás a Megyeház utcában, a focista eredményei és fotói magukért beszélnek. A kiállítás megnyitójának időpontja sem véletlen: 1953. november 25-én került sor "az évszázad meccseként" elhíresült angol-magyar válogatott mérkőzésre, ahol 6:3-ra elvertük az addig veretlen válogatottat. Ez a nap vált egyben a labdarúgás napjává, és most, a 62. évforduló alkalmából a kiállítás megnyitójává is. A zsebkendőket nem árt kéznél tartani. 


Sport: Videoton FC vc. MTK Budapest

Mikor? november 26., szombat 18:00
Hol? Felcsút, Pancho Aréna

Az év utolsó hazai bajnoki mérkőzéséhez érkezett a Videoton, a csapat az OTP Bank Liga 17. fordulóján az MTK Budapest ellen lép pályára a felcsúti arénában. A fehérvári csapat jelenleg második helyen áll a Vasas mögött a tabellán, mindazonáltal szüksége van most a szurkolóira, hiszen a  kilencedik helyen álló budapesti csapat ellen nyáron 1:0-ra kikaptunk, itt az ideje hát visszaadni a kölcsönt. A kapuk és jegypénztárak 16 órakor nyitnak, és ha még jótékonykodni is szeretnél az első adventi hétvégén, akkor hozz magaddal egy játékot a Máltai Szeretetszolgálat meccs előtti adománygyűjtésére, hogy a kevésbé szerencsés gyerkőcök is örülhessenek karácsonykor. Az alábbi videóban megnézhetjük az augusztusi összecsapás fontosabb pillanatait. 


Mozi: Cop Mortem

Bemutató: november 24.
Hol? Cinema City Alba

Erre a hétvégére egy hazai remekkel készültünk. A Cop Mortem tehát egy magyar - most figyelj - akciófilm. Van benne gyilkosság, nyomozás, lövöldözés, verekedés, ergya párbeszédek, felboruló rendőrautó, és számtalan ismert hazai helyszín. Ha akarsz egy jót mulatni, vagy akár ki tudja, egy nagyot meglepődni, Kamarás Iván kidolgozott izmait stírölni és a magyar Stallone, Gáti Oszkár mélyen zengő basszusát hallgatni, akkor próbáld ki ezt a filmet!


 
Adventi és karácsonyi programok Fehérváron

Ünnep: Fehérvári Advent
Mikor? november 26-december 23.
Hol? Belváros

Ezen a hétvégén érdemes kikészíteni az adventi koszorút, ugyanis elérkezett Advent első vasárnapja. Ezt a fehérvári élet is alátámasztja, hiszen szombaton - és innentől kezdve minden hétvégén - a város színes ünnepi programokkal várja az utcán grasszálókat. Délután 15 és 19 óra között a város makettjét építheted mézeskalácsból a Hiemer-házban, a Mesterségek házában készíthetsz saját adventi koszorút, gyertyát és ajtódíszt. Mindezek mellett délelőtt 10 órakor megnyit az Adventi udvar a Püspöki palotában, 18 órakor Spányi Antal püspök ünnepélyesen meggyújtja az első gyertyát, vasárnap pedig Szulák Andrea is ellátogat a városunkba. Egy újdonsággal is készül Fehérvár a karácsonyra: az izgalmas és nagyszabású dekoráció tetőpontja a karácsonyfa körül futó kisvonat lesz. A Fehérvári Advent hétvégi programjait a Facebookon találod, de ez még mindig nem minden. Nézzük tovább, milyen karácsonyi programoknak lesz még helyszíne Fehérvár!


Jótékonyság: Adventi jótékonysági futás

Mikor? november 27. vasárnap, 11:00
Hol? Várkörút

Nincs olyan napod vagy heted, ami futás nélkül telne? Vagy már régóta tervezed a sportolás bevezetését, de eddig nem volt meg hozzá a motivációd? Akkor ünnepeld az advent első hétvégéjét a futás jegyében, ráadásul a szeretet ünnepének közeledtével jótékonykodhatsz is. A futóversenyre 10 órától lehet regisztrálni, a futam 11-kor indul a Várkörútról, a futótávok 1 illetve 5 kilométerre szólnak. Regisztrálni a helyszínen lehet, nevezési díj nincs, viszont jótékony célra ezt felajánlhatod. A 12 év alatti gyerekek minimum 100 forinttal, a 12 év felettiek minimum 500 forinttal vehetnek részt a versenyen, természetesen az innen befolyt összegekkel is a Szent György Kórház Újszülött, Csecsemő és Gyermek Osztályát, a csecsemő- és gyermekágyak vásárlását támogatod. A győztes gyermek a város ajándéka mellett este felkapcsolhatja a város karácsonyi fényeit, a felnőtt győztes pedig két jegyet nyer a január 7-i Fehérvári Jótékonysági Estélyre.


Fény: Fehérvár karácsonyi fényeinek felkapcsolása

Mikor? november 27., vasárnap 18:00
Hol? Városház tér

Az első adventi vasárnapon Fehérvár is ünnepi fényekbe öltözik, velünk együtt várja a karácsonyt. Az eseményre sötétedés után, vasárnap 18 órakor kerül sor. Cser-Palkovics András polgármester a jótékonysági futóverseny 12 éven aluli győztesével együtt nyomja meg a nagy piros gombot, amivel Fehérvár is felölti ünnepi külsejét. A Seregélyesről hozott karácsonyfát november 19-én szombaton állították fel a Városház téren. A hétvégén mindezeken túl is gyönyörködhetünk fényjátékban: a Hotel Magyar Király előtti téren 3D-s animációval, a Városház téren pedig ünnepi fényfestéssel köszönthetjük a karácsony előtti négy vasárnap első fordulóját.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek