7 évnél régebbi cikk

Fa Nándor tíz napon belül célba érhet
·Sportvitorlázás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaFa Nándor tíz napon belül célba érhet
·Sportvitorlázás·Utolsó frissítés: undefined

Fa Nándor továbbra is a nyolcadik helyen halad a cél felé, és ha nem jön közbe semmi, akkor február 8-10. között ugyanebben a pozícióban is érkezik majd meg Franciaországba. A közvetlenül előtte haladó francia már szerdán célba érhet.

Fa Nándor az elméleti versenytáv 90%-át teljesítve továbbra is a nyolcadik helyen halad a cél felé a 2016/17-es Vendée Globe-on. Ha nem jön közbe semmi váratlan, akkor minden bizonnyal ezen a helyen is fejezi majd be a versenyt, miután az előtte haladó Louis Burton az előzetes várakozások szerint szerdán érkezik meg a rajt/cél helyszínére, Les Sables d'Olonne kikötőjébe. A francia hajós a leggyorsabb a még versenyben lévő mezőnyben: az elmúlt 24 órában övé volt a legnagyobb sebesség (15 csomó, kb. 27 km/h) és a legnagyobb távolságot is ő tette meg (347 tengeri mérföld, kb. 643 km).

Fa Nándor mintegy 1400 tengeri mérfölddel van lemaradva az előtte haladótól, az őt követő hajó pedig 650 mérfölddel halad a magyar vitorlás mögött. Ha semmilyen váratlan fordulat nem jön közbe, akkor Fa Nándor és a Spirit of Hungary várhatóan február 8-10. között érkezik majd meg a francia partokhoz, és nagy valószínűséggel nyolcadik helyen fejezi be a versenyt. 

A Vendée Globe november 6-án rajtolt 10 ország 29 versenyzőjével. A világ legkeményebbnek tartott földkerülő vitorlásversenyén a résztvevőknek egyedül, külső segítség igénybevétele és kikötés nélkül kell megkerülniük a Földet. A győzelmet január 19-én rekordidővel a francia Armel Le Cléac'h szerezte meg, aki 74 nap, 3 óra, 35 perc és 46 másodperc ért célba Banque Populaire VIII nevű hajójával.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek