6 évnél régebbi cikk

A szerb bajnok edzője válthatja Berget a Videoton kispadján
·Sportfoci·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaA szerb bajnok edzője válthatja Berget a Videoton kispadján
·Sportfoci·Utolsó frissítés: undefined

Marko Nikolics lehet a Videoton új vezetőedzője. A csapatnál egyelőre jövő nyárig élő szerződése van a norvég Henning Bergnek, akinek helyzetét megingathatta a múlt szombaton a Budapest Honvéd ellen elveszített bajnoki döntő.

A szerb bajnok és kupagyőztes Partizan Beogradtól érkezhet a Videoton új vezetőedzője – írja a Nemzeti Sport Online. A rendkívül fiatal, mindössze 37 éves Marko Nikolics a szerb Telegraf értesülései szerint már konkrét ajánlatot is kapott a székesfehérvári klub vezetőitől. Az NSO ugyanakkor kiemeli, hogy értesülései szerint még nem eldöntöt tény a Videotonnal második helyen végző norvég Henning Berg távozása sem, bár szóba került ez is, ahogy Nikolics esetleges érkezése is.

Külön érdekesség, hogy néhány napja sokan tudni vélték, az azóta az NB1 legjobb játékosának választot Danko Lazovics maradásának egyik feltétele a Videoton bajnoki címe volt. Lazovics a hírek szerint éppen ahhoz a Partizanhoz távozott volna, ahonnan esetlegesen az új vezetőedző is érkezhet Fehérvárra. Könnyen elképzelhető tehát, hogy a Videoton egyik legjobbjának végső döntésére is hatással lehet az, hogy a következő szezonban Berg vagy Nikolics ül a kispadon. Lazovics és Nikolics korábban dolgoztak már együtt a Partizan Beogradnál és a szlovén Olimpija Ljubljanánál is.

Az edzőkérdést valószínűleg napokon belül el kell döntenie a Vidi vezetőinek, mert a csapatnak június 29-én már Európa Liga-selejtezőt kell játszania. Az ellenfél egyelőre szintén  ismeretlen – erről a június 19-i sorsolás dönt majd.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek