Cloudy10 °C
2021. április 17. szombat Rudolf
Menü
Házhozszállítás

Félmilliós adomány az állami gondozottaknak

Félmilliós adomány az állami gondozottaknak
Az akciót Váradi Eszter Sára színésznő kezdeményezte (Fotó: Maczkó Csaba)

Közel hatszáz ezer forintos adomány és rengeteg játék gyűlt össze a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ gyermekei számára a Vörösmarty Színház gyereknapi rendezvényén. A gyűjtést Váradi Eszter Sára színésznő kezdeményezte.

Váradi Eszter Sára színésznő régi álma valósult meg, amikor állami gondozott gyerekeken segíthetett a Vörösmarty Színház gyermeknapi programja segítségével. „A Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ gyermekeinek gyűjtöttünk támogatást, mégpedig olyan módon, hogy a nézők az aznapi jegy mellé vehettek egy úgynevezett támogatói kiegészítést, és ennek az összegét kaphatták meg a gyerekek. Május 28-án délelőtt tíztől délután kettőig bábelőadások, zenés műsor, meseolvasás, lufihajtogatás szórakoztatta az aprónépet, közülük mintegy nyolcvanan a gyermekvédelmi központból érkeztek."

Félmilliós adomány az állami gondozottaknak

A gyereknapi rendezvény a Vörösmarty Színházban (Fotó: Maczkó Csaba)

Deresné Tanárki Mária, a gyermekvédelmi központ igazgatója elmondta, a gyerekek tárgyi adományokat is kaptak a fehérváriaktól. A kerékpárokból, rollerekből, társasjátékokból, cipőkből, iskolatáskákból nyolcszázharminc gyermek részesül a megyében.

Váradi Eszter Sára elmondta, az akció ezzel nem ért véget, más alkalmakkor is szeretnének még hasonlóan segíteni a gyerekeknek. „Sokat tanultunk az eddigi tapasztalatokból. Kiderült ugyanis, hogy egy ilyen adománygyűjtő akciót jogilag nem is olyan egyszerű keresztülvinni. Sok volt a buktató. Pedig a színház vezetősége is támogatott, Szikora János igazgató az első pillanatban a kezdeményezés mellé állt. Németh Mariann rendezőasszisztens gőzerővel részt vett a szervezésben, és Szabó Attila, a színház gazdasági igazgatója is mindent megtett az események sikeréért."

 Félmilliós adomány az állami gondozottaknak

A végösszeg több mint félmillió forint (Fotó: Maczkó Csaba)


A pénzadomány végösszegét ma hivatalos sajtótájékoztatón ismertette Matuz János, a székesfehérvári Vörösmarty Színház művészeti intendánsa:  „595 048 forint összeg gyűlt össze, amit a színház átutalt erre a célra. Nagyon boldogok vagyunk, hogy ennyi pénzt össze tudott szedni ez a kezdeményezés.”

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár