6 évnél régebbi cikk

Jógától jön a gólya?
Fehérvár Médiacentrum fotója
kovacs.v.orsolya
Jógától jön a gólya?

Sokszor nincs semmi szervi magyarázata annak, hogy valaki nem tud teherbe esni. Lelki okok is megbújhatnak a mélyben. De ha szorongás a gátja a fogantatásnak, korábbi rossz tapasztalatok, vetélés, a család generációkra visszanyúló problémái: különféle technikák segítségével ezeket az akadályokat sikeresen leküzdhetjük. Ebben most egy ingyenes foglalkozás-sorozat is segíti a babára vágyó székesfehérvári párokat.

Aviva torna, theta healing, jóga, pszichológussal való beszélgetés – ezek mind-mind az eszközei lehetnek annak, hogy egy leendő szülőpár elengedje a teherbe eséssel kapcsolatos szorongásokat és az esetleges lelki gátaktól megszabadulva sikeresen megérkezzen az áhított gyermek.

Ezzel a céllal indított hét alkalomból álló ingyenes előadás- és csoportfoglalkozás-sorozatot a SZÉNA Egyesület a kisbabára vágyó székesfehérvári pároknak. A Nemzeti Együttműködési Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott programsorozat keretében önsegítő összejöveteleken oszthatják meg egymással gondolataikat a hasonló helyzetben lévő fiatalok. Ezeken az alkalmakon az egy vagy több vetélésen átesett párok is kaphatnak lelki segítséget, támogatást. A feszültségek elengedésére kiváló módszer lehet akár a theta healing, akár a jóga vagy az aviva torna, ezek mindegyikét lesz lehetősége kipróbálni az érdeklődőknek. Július 6-án csütörtökön a Csibészke- és Zöldliget Családi Bölcsődében, a Bőrgyár út 2. szám alatt várják az érdeklődőket: ezúttal a jógát hívhatják segítségül a résztvevők a gyermekáldás elősegítéséhez. A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Keresztesi-Dávid Renáta, a szervező egyesület munkatársa abba is beavatott bennünket, hogy a foglalkozássorozat ötlete saját indíttatásból jött. "Magam is érintett vagyok ebben a témában, és az idők során sok falba ütköztem, amikor újabb lehetőségeket szerettem volna kipróbálni. Ezért gondoltam, hogy sokan örülnének egy olyan lehetőségnek, amellyel több változatos módszerbe belekóstolhatnak. Így anélkül deríthetik ki, milyen megoldás testhezálló számukra, hogy tucatnyi órára be kéne fizetniük. A téves hiedelmek eloszlatásával, a fent nevezett módszerek, alternatívák megismerésével, új lehetőséget nyitunk meg a párok számára a gyermekáldás elősegítése érdekében. Mindezt kis létszámú, interaktív előadások formájában, családias környezetben, amely lehetővé teszi, hogy a résztvevők bátran kérdezzenek a szakma képviselőitől."

A szervezők szeretnék majd figyelemmel kísérni a programsorozat tényleges sikerét is, tehát azt, hogy a résztvevők közül kiknél lesz sikeres a babaprojekt. "Augusztus és szeptember folyamán lesznek még theta healing-, kineziológia- és autogéntréning-előadásaink is. Ha ezek véget érnek, akkor sem engedjük el a párok kezét. Olyan sok módszer van még, és a Három királyfi, három királylány mozgalommal való együttműködésünknek köszönhetően remélhetőleg több mindenhez hozzá tudjuk még segíteni a gyermekre vágyókat."  – újságolta Keresztesi-Dávid Renáta.

A foglalkozássorozat indulásánál a Fehérvár Televízió kamerái is ott voltak:

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek