6 évnél régebbi cikk

Olcsón látogatható a drága vizes vébé
Fehérvár Médiacentrum fotójaOlcsón látogatható a drága vizes vébé

Július 14-én megkezdődik a már előkészületei alatt is hatalmas viharokat gerjesztő budapesti vizes világbajnokság. Nem kérdés, a július 30-ig tartó világverseny hazánk történetének legdrágább sportrendezvénye (14 milliárdról indult a költségvetés, becslések szerint most már 150 milliárdnál tart), mi, egyszerű szurkolók legalább annyit élvezhetünk az elfolyó milliárdok nagyságán ámuldozva, hogy viszonylag olcsón mehetünk a vébére.

Ha el szeretnénk látogatni a vébére, fontos, hogy elsőként döntsük el, milyen szakágat is szeretnénk látni. Kábé minden szám máshol lesz, az úszás és a műugrás a csilivili Duna Arénában, a vízilabda a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában, a szinkronúszás a Városligetben, a toronyugrás a Batthyány téren, míg a nyíltvízi úszás Balatonfüreden kerül megrendezésre.

Minden sportversenyen való részvétel alapja, hogy legyen jegyünk. Nos, alapvetően a vizes vébére bejutás nem okoz nagy érvágást a sportág szerelmesei számára. A jegyárak alacsonyak, a neten pedig ide kattintva villámgyorsan meg is vásárolhatók. A Duna Aréna úszóversenyei esetében a délelőtti programra akár már 500 forinttól lehet majd jegyet vásárolni. A délutáni és az esti futamokat, köztük a döntőket magában foglaló bilétákhoz pedig akár már 2000 forintos áron is hozzájuthatunk.

A Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda lelátójára is különböző értékű jegyeket lehet váltani. A belépők árát a megfizethetőséget messzemenően figyelembe véve állapították meg, és azok minden esetben több mérkőzésre, akár egész napra is érvényesek.

Ezt a kilátást biztosító helyhez nem találtunk árakat (fotó: vizisportrajongo.hu)

A Magyarországon nyáron debütáló óriás-toronyugrás versenyeire, a Batthyány téren ideiglenesen megépített 35 méteres torony tövében felállított lelátókra 500 és 1500 forint között lehet belépőt vásárolni.

A műugrás és a szinkronúszás szerelmeseire is gondoltak a szervezők. Előbbi versenyeket szintén a Dagály Úszóarénában rendezik meg, míg a szinkronúszást a festői városligeti helyszínen. Mindkét létesítménybe 500 forintért is be lehet már jutni, a döntőkre pedig 3000 forintért már a legjobb helyeken ülhetnek a rajongók.

A legdrágább vébé legdrágább helyszíne, a Duna Aréna (Fotó: sportrajongo.hu)

Nyilván nagyon sokan kíváncsiak a magyar vízilabdásokra is. Itt a belépők ára kicsit borsosabb: a nem hazai érdekeltségű meccseket akár már 500 forintért is megtekinthetjük, a döntőre viszont a legjobb helyek 9000 forintba kerülnek.

Aki egy kis balatonfüredi kikapcsolódást kötne össze a világ harmadik legnagyobb sporteseményével, annak is szolgálhatunk jó hírrel: a nyílt vízi úszás iránt érdeklődők is megfizethető árakkal számolhatnak a programtervezésnél.

Alapvetően a helyszínekre történő utazás is viszonylag olcsón megoldható. Nyilván aki autóval indul, az számoljon a szokásos terhekkel, úgymint üzemanyag, autópálya-matrica és parkolás. De aki merészebb, bátran üljön vonatra, a vébé szervezőbizottsága ugyanis együttműködési megállapodást kötött a MÁV Zrt-vel. A megállapodás szerint 50%-os kedvezményt kapnak a jegyvásárlók a világbajnokságra a vasúttársaságtól, vagyis féláron mehetünk a vb helyszíneire, Budapestre és Balatonfüredre, persze csak akkor, ha már megvan a jegyünk és igazolni tudjuk, hogy mi bizony most oda kerekedtünk fel.

Ezzel is utazhatunk a vizes vébére (fotó: pecsma.hu)

És akkor számoljunk egy kicsit: ha vonattal elzakatolunk a Déli Pályaudvarra, majd az M2 és M3 metróval eljutunk a Duna Arénába, akkor az utazásunk 1350 forintba kerül. Délelőttre és délutánra váltunk jegyet az úszóversenyekre, a legolcsóbb kombináció itt 2500 forint (500 a délelőtt, 2000 a délután), majd újabb metró-vasút kombinációval hazatérünk. Ez így egyben 5200 forint személyenként egy teljes napi programra.

Más kérdés, hogy nyilván ennél jóval többe fog kerülni a dolog, hiszen ennünk és innunk is kell. Minden bizonnyal a vizes vébé áremelő hatásait érezni fogjuk, plusz a Duna Aréna biztonsági személyzete sem lesz elájulva attól, hogy bevinnénk a hazai szalámis szendvicset, úgyhogy a kajára, innivalóra vastagon számoljunk rá.

Csupán kíváncsiságból rákerestem a szállásokra is. A szállodákkal már ne is próbálkozzunk, a lakáskiadóknál még van esély helyhez jutni, de lehet, hogy mire ezt a mondatot begépelem, már azok  a helyek is beteltek. Ami biztos: meglepve tapasztaltam, hogy a Duna Aréna környékén viszonylag emberi árakon lehet(ett) apartmanokat bérelni a világbajnokság alatt, egy kimondottan igényes apartmanház 45 négyzetméteres stúdióját például két személy összesen 26.400 forint/éj áron birtokba vehette, ami egy főre leosztva nagyon is vállalható szállásdíj egy ilyen világverseny ideje alatt.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek