6 évnél régebbi cikk

Kinek kell lecserélnie a bérletigazolványát?
Fehérvár Médiacentrum fotója
kovacs.v.orsolya
Kinek kell lecserélnie a bérletigazolványát?

Több helyközi autóbusz megállóhely elnevezése módosult Fejér megyében. Az erre közlekedő utasoknak az év végéig le kell cserélniük bérletigazolványukat.

Fejér megyében több helyközi autóbusz-megállóhely hivatalos elnevezése is módosult az elmúlt hetekben. Mivel adott esetben ezek szerepelnek az utasok bérletigazolványán is, ezért sok utasnak le kell cserélnie az arcképes bérletigazolványát, illetve a tanulóbérletekhez tartozó igazolásokat. A cserére a közlekedési társaság kijelölt irodáiban van lehetőség. A névváltozások pontos listája, valamint a megyei pénztárak címe  itt érhető el. 

Az iratok kiállítási díja 100 Ft, az igazolványhoz személyigazolvány, lakcímkártya és egy hat hónapnál nem régebbi igazolványkép, az igazolások cseréjéhez diákigazolvány, lakcímkártya és az oktatási intézmény helyének igazolása szükséges.

Július 1-jét követően a KNYKK Zrt. ellátási területén több megállóhely nevét módosította Fejér és Komárom-Esztergom megyében. A megállóhelyek neve mellé a település neve került – például az Árkipuszta megálló új elnevezése Mór, Árkipuszta lett –, vagy a korábbi nevekben szereplő boltok, intézmények stb. helyett az utcanév vagy a pontosított elnevezés szerepel – mint például a Csókakő tsz helyett most Csókakő, Jókai M. u. vagy a Magyaralmás Új Élet Tsz helyett Magyaralmás, Agrár Zrt.

Ezen változások miatt vált indokolttá a dolgozók arcképes igazolványának és a tanulóbérletek kilométer viszonylatigazolásának cseréje.

Székesfehérváron az autóbusz-állomáson és az Ügyfélszolgálati Irodán (Rákóczi u. 4.) lehet kicserélni az iratokat a pénztárak nyitvatartási idejében, 2017. december 31-ig. A csere elmulasztásáért 2018. január 1-jétől pótdíjat szabhatnak ki.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek