Cloudy2 °C
2020. január 25. szombat Pál
Menü

Már a Vörösmarty Színház is okos

Már a Vörösmarty Színház is okos
Lassan a színházi műsorfüzet is beköltözik a telefonunkba (Fotó: vorosmartyszinhaz.hu)

Nem tudom ki, hogy van vele, de én imádom a fehérvári kötődésű dolgokat. Ez biztos annak tudható be, hogy életem eddigi részét itt éltem le. Sőt, ha jobban belegondolok tősgyökeres vagyok, itt is születtem. Ráadásul nem is igen kívánkozom el innen. Szóval legyen szó bármiről is, engem mindig is vonzottak az olyan dolgok, lehetőségek, melyeknek ha kicsit is, de köze van Fehérvárhoz.

Nemrég itt az fmc.hu-n is utánajártam, mik azok az okostelefonos appok, melyek egy fehérvárinak jól jöhetnek. Akkor még nem került bele a listába az az alkalmazás, melyet nem olyan rég szúrtam ki a neten böngészve, pedig ha akkor ez már létezett volna, biztos, hogy ez lett volna az első helyen. Egy ízig-vérig fehérvári, mondhatni hiánypótló alkalmazásról beszélhetünk és ráadásul hatalmas ötlet is: a Vörösmarty Színház is beköltözött az okostelefonunkba. Az alkalmazás ráadásul mindkét nagy platformra, Androidra és iOS-re is elérhető egyaránt.

Gyorsan körül is néztem a neten, hogy vajon létezik-e hasonló alkalmazás, és büszkén mondhatom, hogy kuriózumról beszélhetünk. Nem túl sok színház büszkélkedhet kis hazánkban ilyen ügyesen és tartalmasan összeállított alkalmazással. Én egyedül a Vígszínház nevű alkalmazást találtam csak a témában, ami értelemszerűen a Vígszínház fejlesztése és tematikájában, felépítésében hajaz a mi színházunk applikációjára.

A Vörösmarty Színház mobilapplikációja hasznos funkciókkal, naprakész színházi hírekkel, és érdekességekkel igyekszik nyomon követni a színház mindennapjait. Hetente jelentkeznek színészstaféta rovattal (bár ez a szekció most éppen nyári szüneten van), melyben a színház színészei egymástól kérdeznek, ezzel bepillantást engedve életükbe, munkájukba, a kulisszák mögötti világba. Így talán olyan kérdésekre is választ kapunk, amelyek régóta motoszkálnak bennünk, de még nem volt alkalmunk feltenni őket. Ám nem csak ennyit tud az “okos-Vörösmarty”. Sokkal többet is álmodtak az app szerkesztői, ezzel igen magasra téve a mércét az egyelőre még nem létező konkurenciának.

A frappánsan KulisszAPP névre keresztelt alkalmazást szerintem minden fehérvári színházba járónak érdemes kipróbálnia, aztán meg ott is hagyni a telefonon a sok egyéb haszontalan, csak helyet foglaló alkalmazás mellett. Ez egy tényleg használható, nem csak sima jegyrendelős program. Ja, mert amúgy jegyet is lehet rendelni a segítségével, melyről mailben kapunk visszaigazolást, melyet aztán el is fogadnak a színházban. Tulajdonképpen ez innentől egy elektronikus színházi jegyértékesítési rendszer is. Tudom ilyen (is) létezik már a neten, sőt még mobilos app formájában is, de olyan, hogy ez helyi szinten intéződjön, függetlenül a nagy jegyrendelős portáltól, azért az elég menő.

Már a Vörösmarty Színház is okos

Nagyon trendi kezelőfelület és rengeteg információ, ez a KulisszAPP. Már csak azt kell észben tartanunk előadás előtt, hogy
"Kellemes kikapcsolódást kívánunk Önöknek és mobiltelefonjaiknak!"

A Vörösmarty Színház mobil alkalmazásával tényleg a zsebünkbe költözik a színház egy kicsi része, hiszen egy sor, igen hasznos funkció található meg benne. Az app a rendszeresen színházba járók kihagyhatatlan társa lesz. Talán még azok is találnak benne érdekes olvasnivaló témákat, akik még nem színházfüggők. Az alkalmazást nagyon egyszerű kezelni: átlátható funkciókkal, szép kezelőfelülettel és nagyon részletes, sokrétű tartalommal igyekszik kiszolgálni a színházba járókat.

A program menüje nem bonyolult, pár soros tematikus felbontásba szedték a szerkesztők a fontosabbakat, melyek mögött kibonthatóak a tartalmak. A Híreink szekcióban értelemszerűen a színházi élet híreit találjuk, benne a színészek szülinapjával, a fehérvári teátrum vidéki fellépéseivel, és nyereményjátékokkal. Itt bújik meg a már említett színész kérdez színészt rovat is, bár szerintem ez megérdemelne egy külön menüt is, így elég macerás visszakeresgetni a korábbi “interjúkat”, sőt én még talán egy kereső lehetőséget is feldobnék a címlapra, de nem osztom az észt, ettől még nagyon is szerethető az alkalmazás.

A Bemutatók és a Színészek részt nem kell taglalni. Itt minden fellelhető az éppen aktuális és a korábbi darabokról, illetve színészeinkről. De tényleg részletesen, fotókkal, videókkal, előadás infókkal, a színészeknél még pályakép, díjak, elismerések és korábbi szerepeikről is olvashatunk.

Már a Vörösmarty Színház is okos

Az alkalmazás nem foglal túl sok helyet okostelefonunkon, így egy régebbi modellel is kényelmesen használható, arra viszont figyeljünk, hogy a rengeteg hasznos infó nethasználattal töltődik a telónkra.

A Jegyrendelés menün már túl vagyunk, ezt már említettem, hogy szuperül működik és megy a bankkártyás fizetés. És itt jön a legérdekesebb része az egész appnak, az Értesítések menüpont. Itt találhatóak meg azok az értesítések, melyeket a színház küld nekünk, az általunk előre beállított preferenciák alapján. Tudunk értesítéseket fogadni globálisan, vagy csak egy-egy előadás vagy bérlet tekintetében is. Hasznos funkció, kiváltképp, ha például előadás előtt pár órával derül ki, hogy adott színdarab elmarad valami oknál fogva. De természetesen fellelhető az almenükben a színház éppen aktuális havi műsora, sőt a Kapcsolatok között még Google Térképes navigáció is indítható, ha éppen valaki nem Fehérvárról indulna a Vörösmarty Színházba.

Összességében tekintve a KulisszAPP egy óriási ötlet, profin kivitelezve, ráadásul még így, a nyári szünet idején is folyamatos, friss tartalmakkal. És igaz, a következő évad még nem kezdődött el, de az ősz nagy valószínűséggel kedvenc előadása, a A Pál utcai fiúk már fent van a KulisszAPP-ban. Premier: szeptember 16.

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Ez van

 • A legtöbb magyar 20 fokos hálóban alszik
  A legtöbb magyar 20 fokos hálóban alszik
 • Öröm és boldogság- Prospero előadás
  Öröm és boldogság- Prospero előadás
 • Ukrán repülő - Iráni külügyminiszter: börtönben van a vétkes
  Ukrán repülő - Iráni külügyminiszter: börtönben van a vétkes
 • Hétfőn lesz az auschwitzi haláltábor felszabadításának 75. évfordulója
  Hétfőn lesz az auschwitzi haláltábor felszabadításának 75. évfordulója

A hét sztorija

 • 400 új parkoló - ezt is tartalmazza a most induló kórházfejlesztés
  400 új parkoló - ezt is tartalmazza a most induló kórházfejlesztés
 • Szálló por - Ismét többfelé kifogásolt a levegőminőség
  Szálló por - Ismét többfelé kifogásolt a levegőminőség
 • Folytatódik a török földrengés túlélői utáni kutatás, nőtt a halottak száma
  Folytatódik a török földrengés túlélői utáni kutatás, nőtt a halottak száma
 • Megölte apját egy tizenöt éves fiú Orgoványban
  Megölte apját egy tizenöt éves fiú Orgoványban
 • A tervek szerint halad a Szőke Tisza gőzhajó mentése Szegeden
  A tervek szerint halad a Szőke Tisza gőzhajó mentése Szegeden
 • Népszerű az ÉletMentő applikáció
  Népszerű az ÉletMentő applikáció
 • Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Fehérvári Utazás Kiállítást
  Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Fehérvári Utazás Kiállítást
 • A hadsereget is bevetik a koronavírus terjedése elleni küzdelemben
  A hadsereget is bevetik a koronavírus terjedése elleni küzdelemben

Eseménynaptár

 • Kóbor János lesz az év első Fecsegőjének vendége
  Kóbor János lesz az év első Fecsegőjének vendége
 • Visszahívott egy orosz eredetű kekszet a NÉBIH
  Visszahívott egy orosz eredetű kekszet a NÉBIH
 • Aláírta a Brexit feltételrendszerét rögzítő megállapodást Boris Johnson
  Aláírta a Brexit feltételrendszerét rögzítő megállapodást Boris Johnson
 • Koronavírus - Szakértő: már kifejlesztettek egy gyorstesztet
  Koronavírus - Szakértő: már kifejlesztettek egy gyorstesztet
 • Kerti izsóp: szép, hasznos, és különleges igényei sincsenek
  Kerti izsóp: szép, hasznos, és különleges igényei sincsenek
 • Vigasságcsinálók Bálja a Malom utcai Táncházban
  Vigasságcsinálók Bálja a Malom utcai Táncházban
 • Osztályviadallal és királyválasztással zárult a Ciszterci Diáknapok
  Osztályviadallal és királyválasztással zárult a Ciszterci Diáknapok
 • Balesettel indult a nap: busz és autó ütközött Gyöngyösön
  Balesettel indult a nap: busz és autó ütközött Gyöngyösön
 • Együttműködési megállapodás az Óbudai Egyetemmel
  Együttműködési megállapodás az Óbudai Egyetemmel
 • Eltűnt móri férfit keresnek
  Eltűnt móri férfit keresnek
 • Áron Nagy Lajos emlékmű lesz Székesfehérváron
  Áron Nagy Lajos emlékmű lesz Székesfehérváron
 • Lakóját várja „Fehérvár bölcsője”
  Lakóját várja „Fehérvár bölcsője”
 • Indul a kórházfejlesztés - új épület és újabb parkolóhelyek
  Indul a kórházfejlesztés - új épület és újabb parkolóhelyek