6 évnél régebbi cikk

Sportot űz a jótékonyságból
Fehérvár Médiacentrum fotójaSportot űz a jótékonyságból

Október 15-én immár 32. alkalommal rendezik meg a Spar Budapest Maratont. A futóverseny minden bizonnyal népes indulótáborral büszkélkedhet majd, a mezőnyben azonban lesznek olyanok is, akik nem csupán a kilométerek leküzdését, de embertársaik megsegítését is célul tűzték ki.

Beke Károly korábban három alkalommal is teljesítette a Spar Budapest Maratont, kétszer egyéniben, egy alkalommal pedig csapatban. Futásai közül kettő jótékonysági célt is szolgált. Ez idén sem lesz másként, a futó a Bátor Tábor javára szeretne gyűjtést rendezni a verseny alatt és azt megelőzően.

A Bátor Tábor dolgozói, orvosai, önkéntesei és támogatói valóban életeket változtatnak. 2001 óta súlyosan beteg gyerekeknek és családjaiknak nyújtanak sorsfordító élményeket, erőt, eszközöket az élethez, a gyógyuláshoz. Mindezt ingyen. Mondhatni, a Bátor Tábor a krónikusan beteg gyerekeket vezeti vissza a gondtalan gyerekkorba.

- Egy lassan 10 hónapos csodálatos, egészséges kisfiú édesapjaként még átérezni sem tudom, hogy mekkora segítséget jelent ez a tábor. Csak látom az eredményeiket, hogy egy-egy családnak, gyereknek mit jelentenek az élményterápiás foglalkozásaik. Éppen ezért bízom abban, hogy az újabb maratoni utamon sokan csatlakoznak hozzám, és támogatásukkal segítenek elérni a célomat. Azt, hogy összegyűjtsek 250 ezer forintot azért, hogy azok a szegény, hátrányos helyzetű és krónikus betegséggel küzdő gyerekek is elutazhassanak a hatvani táborba, akiknek erre nincs pénzük. Ez a harmadik maratonom célja.

A sport és az egészség elválaszthatatlan kapcsolatát tovább erősítő Beke Károly kezdeményezéséhez ide kattintva csatlakozhat bárki, aki segíteni szeretné a Bátor Tábor működését.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek