6 évnél régebbi cikk

Rég elfeledett Cartoon Network rajzfilmek - Első rész
Fehérvár Médiacentrum fotójaRég elfeledett Cartoon Network rajzfilmek - Első rész

Valahányszor nosztalgiázni támad kedvem, és rákeresek gyerekkorom kedvenc meséire, egyszerűen nem találok olyan listát, amelyen tokkal-vonóval az összes fel lenne tüntetve. Így hát gondoltam egy merészet és összeszedtem a legtutibb rajzfilmeket, amelyeket anno a Cartoon Networkön néztem.

Flúgos Futam (Wacky Races)

Jön, jön, már itt is van a világ legdilisebb autóversenyzőinek szuperflúgos gárdája... - hangzik az unalomig pörgetett intró, amelynek folytatását biztos vagyok, hogy szinte mindenki kívülről fújja. Merci Berci, Dili Dolly, Mafla Rómeó és a többiek. Kezdődjön a verseny! 

Jonny Quest (The Real Adventures of Jonny Quest)

Kicsit komolyabb vizekre evezve (legalábbis kiskoromban annak tűnt), jöhet a Jonny Quest, amelynek már intrója is azt sugallja, hogy itt bizony valami teljesen mást kapunk, mint az eddig látottak. A számítógép-zseni Jonny tudós apjával és barátaival karöltve nem a valóságban harcol, hanem egy VR világban, a Questworldben veszi fel a versenyt a rosszarcokkal.

Két buta kutya (2 Stupid Dogs)

A világ legegyszerűbb rajzfilmje, amelynek két (buta) főszereplője van: egy nagy lomha kutya és egy kicsi, ám annál virgoncabb blöki. A két kutyának két rögeszméje van: a kaja és bármilyen színű-méretű labda. "Hát nem aranyos? De ostoba!" 

Kandúr kommandó (SWAT Kats: The Radical Squadron)

T-Bone és Razor a hétköznapokban teljesen átlagos, dolgos macskák, akik bütyköléssel ütik el az idejüket. Ám amikor a várost veszély fenyegeti, beugranak pöpec kis vadászgépükbe és kezelésbe veszik az ellent. Még mindig menő! 

Turpi úrfi (Top Cat)

Megmondom őszintén, kiskoromban eleinte untam ezt a rajzfilmet. Ám ahogy telt-múlt az idő, úgy lett egyre nagyobb kedvencem Turpi úrfi, az "úri" macska, aki szabadidejében manhattani bűnbandát irányít, majd a nap végével a kukája mélyén szenderül álomba.  

A bolygó kapitánya (Captain Planet and the Planeteers)

A másik ezerszer látott sorozat, amely a rajzfilmek közül talán elsőként a környezetvédelmet helyezte előtérbe. Gaia, a Föld istene varázsgyűrűkkel ajándékoz meg öt fiatalt, hogy felvegyék a harcot a szennyezett környezet ellen. "Föld, tűz, szél, víz, szív... egyesített hatalmatokból én vagyok a bolygó kapitánya!" 

A Jetson család (The Jetsons)

A Jetson család kicsit a Frédi és Bénire hajaz, ám annyi különbséggel, hogy az őskor helyett ezúttal a jövőbe látogatunk és egy modern, űrbéli család mindennapjaiba nyerhetünk betekintést. 

Scooby-Doo, merre vagy? (Scooby-Doo, Where are you!)

Mindenki (köztük én is) nagy kedvencét senkinek sem kell bemutatnom, ugyanis Scooby-Doo és a Rejtély Rt. (Bozont, Fred, Diana, Vilma) sokunk gyerekkorát tette felejthetetlenné. Sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint a számos folytatás, illetve spin-off sorozat és mind a mai napig jönnek az újabbnál-újabb Scooby-Doo sztorik. 

Maci Laci kincset keres (Yogi's Treasure Hunt)

Maci Laci legendának számít a Cartoon Networkös rajzfilmek között. Neki köszönhetjük, hogy előbb tanultuk meg a Yellowstone Nemzeti Park nevét, mint bármely hazaiét. Maci vezetésével számos rajzfilm készült, ám a legemlékezetesebb mégis a Maci Laci kincset keres volt. Maci összeszedte Foxi Maxitól kezdve, Leopoldon át az egész Hanna-Barbera brigádot, és közös kincsvadászatra indultak. 

Droopy, a mesterdetektív (Droopy, Master Detective)

Megvan a mindig morcos fehér kutyus, aki fura beszédstílusával sokak kedvence lett? Stimmt. Na, már most az a helyzet, hogy megunta a vidéket és a városba költözött, ahol fiával, Dripple-lel nyomozónak álltak, hogy leleplezzék az elvetemült bűnözőket. Közben Flúgos mókus is befigyel, a többi történelem. 

  
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek