6 évnél régebbi cikk

Fejér megyei az év szkanderozója
Fehérvár Médiacentrum fotójaFejér megyei az év szkanderozója

Elismerést kapott a sárosdi szkanderbajnok, Barzsó Henrietta a Nemzeti Versenysport Szövetség évértékelő gáláján, ugyanis szkander kategóriában bezsebelte az egyik év sportolója díjat. Heni igencsak sikeres évet tudhat maga mögött: az országos megmérettetések mellett világversenyeken is eredményesen képviselte hazánkat.

Február 13-án került megrendezésre a Nemzeti Versenysport Szövetség évértékelő gálája, amelynek során a kimagasló teljesítményük elismeréseképpen harmincnégy nem olimpiai sportág ötvenkilenc férfi és női versenyzőjét, illetve csapatát díjazták. Minden sportágon belül két olyan sportoló vagy csapat kaphatott elismerést, akik európai, illetve világversenyen a 2017-es évben érmet szereztek. Így kerülhetett a rivaldafénybe a Fejér megyei szkanderversenyző, Barzsó Henrietta is, aki impozáns eredményeinek köszönhetően a Magyar Szkander Szakszövetség képviseletében lett az egyik díjazott. Szkander kategóriában még Kőváriné Ivánfi Brigitta kapott elismerést.

(Fotó: Barzsó Henrietta)

Barzsó Heni a tavalyi évben igencsak odatette magát, ugyanis kezdésnek a januári Kecskeméten megrendezett Szkander Országos Bajnokságról két arany és egy ezüstéremmel térhetett haza, majd Olaszországban 5-0-ra nyerte az öt menetes szkander Super Matchet. A 24. Senec Hand Animal Arms Szkander Világkupán két ezüstérmet szerzett, Lengyelországban az Európa Bajnokságon pedig éppen hogy lecsúszott a dobogóról, ugyanis egy negyedik és egy ötödik helyezést ért el. Ezután megrázta magát és a Dobrá Vodai Világkupán már három aranyat és egy ezüstérmet zsebelt be.

Heni a hazai közönség előtt, a Budapesten megrendezett Világbajnokságon a juniorok és a felnőttek között is odaért a dobogóra: junior21-ben egy ezüst és egy bronzérmet szerezett, majd a felnőttek között is harmadik legjobbnak nyilvánították ki. A 14. Judgement Day Világkupán két aranyat, az év utolsó versenyén Csáfordjánosfán pedig négy aranyat és két ezüstérmet gyűjtött be. Ezen a megmérettetésen még az év versenyzőjének is megválasztották.

Mindezek tükrében egyáltalán nem csoda az NVESZ elismerése, amelynek köszönhetően Heni feltette a pontot éves teljesítményére. De honnan jön a szkanderőrület egy fiatal lány életébe?

2012-ben kezdtem el szkanderozni. Az első versenyemen a rokonok, de főleg a bátyám ösztönzésére indultam, aki szintén szkanderozik. Akkor még negyvenöt kilós kislány voltam, ám a verseny annyira jól sikerült, hogy kedvet kaptam hozzá és továbbiakban is rendszeresen űztem. Immáron hat éve szkanderozok.

Ami pedig a jövőjét illeti, Heni elárulta, hogy 2018-ban is nagy szerepe lesz a nemzetközi versenyeknek. 

Idén is szeretnék érmet szerezni az Európa-, illetve világbajnokságon, hiszen idén már csak a felnőttek között indulhatok. Természetesen nagyon erős lesz a mezőny, de remélem, hogy sikerül.
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek