5 évnél régebbi cikk

Ilyen a trendi menyasszonyi ruha 2018 nyarán
Fehérvár Médiacentrum fotója
orbridemag.com
Ilyen a trendi menyasszonyi ruha 2018 nyarán

Miután tartottunk egy kis szemlét, milyen menyasszonyi ruhák is divatosak idén a nagyvilágban, két dolog vált igazán szembetűnővé: a legújabb kollekciókat bemutató modellek szinte egyike sem viselt fátylat, sem abroncsos szoknyát. De vajon mennyire fedezhetőek fel ezek, és más világtrendek a fehérvári kínálatban? És mire van igényük az itteni menyasszonyoknak? Orcsik Viktória, az egyik Székesfehérvár belvárosában (és Veszprémben is ) megtalálható esküvői ruha szalon tulajdonosa beavatott a válaszokba.

Valóban egyre inkább azok a ruhák lesznek divatosak, amelyek könnyű viseletek. Muszlinból, tüllből készült vékony szoknyák, már 2019 felé tekintve is abszolút ez az irány. Ami nagyon nagy fordulat volt 2017-hez képest idén, az a színek megjelenése. A feketétől a bézsen és a rózsaszínen keresztül a világos kékig mindenféle szín megtalálható az esküvői ruha árnyalatokban, és a házasodni készülő hölgyek előszeretettel viselik már ezeket, nem csak az ekrüt és a fehéret. Szoknyákból egyre szívesebben választanak szűkebb, könnyedebb, lágy fazont, vagy akár teljesen testhez simulót.” – mondta a szakember.

Hozzátette: az abroncs most valóban egyáltalán nem divat, a világmárkák kínálatában egyáltalán nem lehet felfedezni. Egyre inkább előnyben részesítik a menyasszonyok a könnyű, kényelmes, egyszerűen hordható darabokat. „Ha pedig nagy szoknya készül, akkor inkább tesznek bele több réteg tüllt.”

Ami a fátylat illeti, Orcsik Viktória szerint valójában az örömanyák azok, akik az esküvőnek ezt az örök, szimbolikus kellékét nem hagyják elveszni. „Nem divat, és a menyasszonyok többsége nem is igazán akar fátylat feltenni. Az esetek nyolcvan százalékában az édesanyjuk kívánságára gondolják meg magukat. Aztán amikor felpróbálják, az összkép többnyire leveszi őket a lábukról."

 

Talán ezért sem kell tartani attól, hogy a fátyol hosszú távon kimenne a divatból: „A 2019-es trendeket előrevetítő kiállításon már utánozhatatlanul gyönyörű darabokat láttam – mesélte szakértőnk. - Különlegesen hosszú, hatalmas fátylak jönnek, egyáltalán nem giccsesek, sokkal inkább letisztult, egyszerű stílusúak.”

Meglepő fordulat a menyasszonyi ruha divatban, hogy megjelentek a nadrágos összeállítások is az arák számára. „Ez már tényleg inkább az exkluzívabb esküvői divat része – tette hozzá Ortics Viktória. – A többség azért még nem nagyon viseli. De plusz kilókkal bíró hölgyeken például egy jól szabott nadrág kifejezetten előnyösen mutathat. Magyarországon is megjelentek már a kínálatban ezek a ruhák is.”

Ráadás: Ha egy sztártól szeretnél ihletet meríteni menyasszonyi ruhádhoz, jó hírünk van: a Szex és New York stílusikonja, Sarah Jessica Parker nemrég saját esküvői ruha kollekcióval rukkolt elő:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek