Partly cloudy7 °C
2020. február 27. csütörtök Ákos, Bátor
Menü

Bajnokok lettek a fehérvári seniorok

Bajnokok lettek a fehérvári seniorok
Az elődöntőt és a döntőt is idegenben nyerte meg az FKC Senior (Fotó: Csernus Kriszta)

Győzött a rutin a Fejér megyei női kézilabda bajnokságban, melyet az FKC Senior hölgyei magabiztosan nyertek.

Nem is oly rég, március végén írtam az FKC Senior csapatának oszlopos tagjáról, Jankovics Tiborné Editről, aki hatvan felett is aktív tagja az FKC Senior csapatának. A cikk születésekor Editék a Fejér megyei bajnokság negyedik helyén álltak, ám az elmúlt hetekben-hónapokban begyújtották a rakétákat és meg sem álltak az aranyéremig! A csapat vezetőedzője, a korábbi kiváló élvonalbeli kézilabdázó, Csernus Kriszta szerint csapata minden elismerést megérdemel, mert tudása mellett szívét-lelkét kitette a pályára.

- Három éve szerepelünk ebben a bajnokságban, talán furcsa hogy ezt mondom, de talán ez volt a legkönnyebb évünk, de ezt inkább az alapszakaszra értem. Valahogy most a harmadik évre értünk össze igazán, most értünk meg erre az eredményre. Az első évünkben utolsó előttiek lettünk, tavaly már a harmadik pozícióba értünk oda, most pedig sikerült megnyernünk a bajnokságot. Igazság szerint híre ment a városban, hogy a klubnak van egy ilyen csapata és kiderült, erre bizony van igény. Sok korábbi játékos, így az NBI-ben is szerepelt kézilabdázó csatlakozott hozzánk, volt olyan egykori tanítványom is, aki emiatt a csapat miatt visszatért a pályára.

Pedig nem volt könnyű dolga a gárdának, hiszen a hölgyek kivétel nélkül a család és a munka mellett vállalták az edzéseket és a meccseket, emiatt sokszor nem is tudtak teljes csapattal pályára lépni. A nehézségeken azonban olyannyira sikerült átlépni, hogy épp akkor húzták elő legjobb formájukat, amikor kellett.

- A bajnokság úgy néz ki, hogy van egy alapszakasz, melyet a harmadik helyen zártunk a Mór és a Martonvásár mögött. Szerencsére a sérülések elkerültek bennünket idén, így teljes kerettel mehettünk bele a rájátszásba, ahol az elődöntőben a Martonvásár ellen léptünk pályára idegenben. Nagy csata volt, szerintem a szezon legnehezebb meccse volt. Nagyon kiegyenlített volt, 1-2 góllal vezettünk, aztán feljöttek a hazaiak, egyenlítettek, de tudtunk újítani, elmentünk három góllal és végül nyertünk. A Mór elleni döntőt is idegenben játszottunk, és ott is nyerni tudtunk, úgyhogy hatalmas volt az öröm. A finálé előtt éreztem a lányokon, hogy nem is nagyon kell mondanom semmit, nagyon motiváltak voltak, nyerni szerettek volna és büszke vagyok rájuk, hogy meg is tudták ezt tenni!

Amikor kellett, akkor játszottak a legjobban a fehérvári bajnokcsapat tagjai (Fotó: Csernus Kriszta)
Amikor kellett, akkor játszottak a legjobban a fehérvári bajnokcsapat tagjai (Fotó: Csernus Kriszta)

A Martonvásár elleni 28-26-os és a Mór elleni 27-24-es győzelem a hab volt a tortán, a szezon során e meccseken kívül is akadt azért komoly kihívást jelentő összecsapás. A városban egyre népszerűbb csapat azonban jól vette az akadályokat.

- Azért már fiatalodunk, a senior név három éve nagyon illett ránk, de azért most már van pár huszonéves játékosunk is. Örülök, hogy régebben nálunk nevelkedett lányok most visszatérnek hozzánk, ez nagyon fontos dolog szerintem. Az NBI-be nagyon nehéz bejutni, nem is sikerül mindenkinek, aki nálunk nevelkedett. De szeretik annyira ezt a sportot, hogy ha akkoriban csalódásként is élték meg, hogy ez nem sikerült, most azonban mégis visszatérnek a kézilabdához, visszatérek hozzánk. Feláldozzák a szabadidejüket, az energiájukat és újra ott vannak a pályán, ez fantasztikus dolog. A fentiekkel együtt is az ellenfelek fő fegyvere ellenünk a gyors középkezdés volt, ezt igyekeztünk megfogni és rutinból játszani és ezt kihasználva nyerni. Ez most sikerült, a korábban az élvonalban is játszó Gabnai Melinda és Pintér Aletta vezetésével eredményesek tudtunk lenni. Mindenképpen meg kell említenem kapusunkat, Kapusiné Irénkét (a nevem a foglalkozásom - a szerk.), aki a döntőben, döntetlen körüli állásnál három ziccert is fogott és nagyot lendített a szekerünkön az aranyérem felé vezető úton.

A frissen megkoronázott bajnokcsapat természetesen máris új kihívás előtt áll, hiszen szeretné megvédeni címét a 2018/2019-es idényben, ám ez cseppet sem tűnik könnyű feladatnak. De ne féltsük a fehérvári hölgyeket, akik ősszel újra teljes erőbedobással feszülnek majd neki a feladatnak.

Mi szurkolni fogunk, addig is álljon itt a hivatalban lévő bajnokcsapat névsora, akiknek ezúton is gratulálunk!

Kapusok: Kapusiné Berta Irén, Nagy Veronika.

Mezőnyjátékosok: Pintér Aletta, Gabnai Melinda, Szűcs Adrienn, Jakab Annamária, Richter Rita, Dravecz Brigitta, Ohr Klaudia, Szabó Lilla, Tóth Valéria, Jankovics Tiborné, Jankovics Andrea, Mihályné Horváth Kinga, Cselinácz Gabriella, Balogh Dalma, Szabó-Baczoni Kincső, Tóth Valéria.

Edző: Csernus Kriszta.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Ez van

 • Az előzetes terveknek megfelelően nyílik meg ma az Utazás kiállítás Budapesten
  Az előzetes terveknek megfelelően nyílik meg ma az Utazás kiállítás Budapesten
 • Kábítószerkereskedelem miatt vettek őrizetbe egy lőkösházi családot
  Kábítószerkereskedelem miatt vettek őrizetbe egy lőkösházi családot
 • Idén is megrendezik a barlangok hónapját márciusban
  Idén is megrendezik a barlangok hónapját márciusban
 • Összehangolt európai fellépést sürget az unió a koronavírus ellen
  Összehangolt európai fellépést sürget az unió a koronavírus ellen

A hét sztorija

 • Itthon nem csökkent az influenzások száma
  Itthon nem csökkent az influenzások száma
 • Rég elfeledett, titkos átjáróra bukkantak a brit parlament alsóházában
  Rég elfeledett, titkos átjáróra bukkantak a brit parlament alsóházában
 • Folytatódnak a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász segélyprogramjai
  Folytatódnak a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász segélyprogramjai
 • Változik a forgalmi rend a kórház környékén
  Változik a forgalmi rend a kórház környékén
 • 17,5 millió forintos támogatás az Alba Innovárnak
  17,5 millió forintos támogatás az Alba Innovárnak
 • Allergén anyag miatt visszahívtak egy levesport
  Allergén anyag miatt visszahívtak egy levesport
 • Reggel, délelőtt erősen felhős lesz az ég
  Reggel, délelőtt erősen felhős lesz az ég
 • Magyarországon továbbra sincs koronavírussal fertőzött beteg
  Magyarországon továbbra sincs koronavírussal fertőzött beteg

Eseménynaptár