5 évnél régebbi cikk

Szeptembertől újoncokat is várnak a fehérvári kempósok!
Szeptembertől újoncokat is várnak a fehérvári kempósok!

Mozgalmas volt az elmúlt egy év a Székesfehérvári Kempo Sport Egyesület életében. A mögöttünk lévő 12 hónap csodás világbajnoki érmekkel és sikeres öv-vizsgákkal ajándékozta meg a sportolókat.

Nincsen okuk panaszra a Székesfehérvári Kempo Sport Egyesület tagjainak, hiszen az elmúlt egy évben is bebizonyították, hogy milyen jó harcosokká tudtak válni kitartásukkal, szorgalmukkal – és persze kiváló vezetőik irányításának köszönhetően. A sportolókat az 5 danos Gáncs Ferenc és a 3 danos fekete öves mester, Polgár Tamás készítette fel a versenyekre.

Nézzük is át az elmúlt egy évet: A kempokák tavaly szeptemberben egy Global Grappling Bajnokságon remekeltek Hatvanban. A versenyen földharc kategóriában Burián Bence a dobogó harmadik, Burián Bendegúz pedig a második fokára léphetett fel.

Burián Bence és Burián Bendegúz is dobogóra lépett a Global Grappling Bajnokságon

A soron következő rendezvény a IV. Katana Kupa volt Tápiószentmártonban, ahol a klubot Király Nikolett, Burián Bendegúz, Koza Márk, Tombácz Tamás, Gesztesi Ádám képviselte. A fehérvári csapat összesen 10 arany, 9 ezüst és 4 bronzérmet szerzett különböző versenyszámokban.

10 aranyat, 9 ezüstöt és 4 bronzérmet szereztek a fiatalok

Aztán jött  a UWSKF European Open Championship, mely nagy lépést jelentett a hazai és a nemzetközi életben, mert ez volt az első verseny (UWSKF Sport Kempo European Open and Hanshi Cup Európa kupán) a szövetség megalakulása óta. Ezen a versenyen is megmutatkozott, hogy milyen jól össze tudnak dolgozni a magyar kempósok.

A versenyen 620 versenyző indult, 2000 kategória nevezést adtak le. Az induló országok voltak: Anglia, Franciaország, Szlovákia, Románia, Portugália, Ukrajna, Libanon, Irán, Banglades, Nigéria, Olaszország, Marokkó, Románia, Csehország, Magyarország.

A Székesfehérvári Kempo SE tagjai is kiemelten készültek a versenyre, amely a 2017-es év utolsó megmérettetése volt. A kempokák nagyon sikeresen szerepeltek a küzdelmi és technikai számokban egyaránt.

Látványos küzdelmekben nem volt hiány

A székesfehérvári versenyzők voltak: Király Niki, Tombácz Tamás, Földesi Flórián, Burián Bendegúz, Burián Bence, Vágó Bendegúz, Koza Márk. Ők 6 arany, 10 ezüst és 4 bronz éremmel öregbítették az SE hírnevét.

A 2018-as év a Pécsi Gyerek Országos Bajnoksággal indult, majd a Hungarian Open, az Ifi-Junior Felnőtt Magyar Bajnokság és Seregélyes Kupa következett. A fehérvári egyesület tagjai (a gyerekek és a felnőttek egyaránt) minden versenyen és korosztályban elindultak, és hozták az elvárásokat. Rengeteg éremmel, győzelemmel, és magyar bajnoki címmel öregbítették a csapat (és városunk) hírnevét.

Burián Bendegúz, Koza Márk és Tombácz Tamás nemzetközi versenyen is képviselhette a fehérvári klubot, mivel a 2017-es évben nyújtott kimagasló teljesítményükkel mindhárman a Zen Bu Kan Kempo Sportági Szakszövetség válogatottjába kerültek és Portugáliában léphettek tatamira.

Burián Bendegúz, Koza Márk és Tombácz Tamás mesterükkel, Polgár Tamással

A fehérvári egyesület és a fehérvári edzők egyik legnagyobb eredménye, hogy a magyar kempo válogatottnak immár harmadik éve  vannak fehérvári tagjai is. Sőt, ezek a fiatalok nem csak bekerülni tudnak a versenyekre, de sikeresen szerepelni is.  

Idén a Word All-Styles Championship-en Burián Bendegúz Fegyveres kata-ban 4. helyezést ért el, NoGi földharcban első lett, Önvédelemben negyedik, Gi földharcban pedig első! – Vagyis két számban is világbajnoki helyezést szerzett!

Társa, Koza Márk a VB-n Kata-ban 1. helyezést kapott, önvédelemben 2. helyet, Semi kontaktban 3. helyet, NoGi földharcban 1. helyet, Gi földharcban 1. helyet, Rumble sparring-ban 1. helyet. – Ez négy számban is világbajnoki helyezés!

A Székesfehérvári Kempo Egyesület harmadik versenyzője, Tombácz Tamás Önvédelemben, Gi földharcban, NoGi földharcban és Kata-ban 2. lett, Low kick-ban pedig harmadik.

A magyar válogatott

Polgár Tamás, a junior csapat edzője elmondta, hogy nagyon büszke a tanítványaira, a versenyzőkre, és azokra is, akik csak hobbiból, alkalmanként látogatnak el a terembe.

„Remek kis csapat kovácsolódott itt össze az évek alatt.” – mondta – „Kialakult egy olyan baráti, összetartó közösség, ahol mindenki egyaránt fontos. Egy olyan csapat, amelyhez úgy gondolom, jó tartozni!”

Az első féléves versenyszezont minden évben a központi edzőtábor zárja le, amely minden kempos számára kiemelt fontosságú eseménynek számít. Erre a programra az ország minden részéről érkeznek mesterek  akiktől rengeteget lehet tanulni. Júliusban majdnem 400 kempos edzőtáborozott együtt Eger-Felsőtárkányban.

Központi edzőtábor zárta le az első féléves versenyszezont

„Az edzőtábor egy nagyon kemény próbatétel is, hiszen egy teljes héten át  napi három, külön erőnléti, technikai és küzdelmi edzésen kell a kemposoknak helytállniuk, egészen  tábor utolsó napjáig amikor is az övvizsga következik.” – mesélte Polgár Tamás, aki elárulta, hogy a fehérvári egyesületből is többen tettek sikeres övvizsgát az idei táborban.

Ő maga a 3. danra vizsgázott (sikeresen): emlékezetes vizsgája legvégén csoportos törést mutatott be: átszúrták az alkarját egy kihegyezett küllővel, majd ketten felemeltek egy betonlapot, amit a 2. danosok eltörtek. (Az erről szóló részletes cikk elolvasható itt.)

 Átszúrták az alkarjukat egy kihegyezett küllővel....

A fehérvári egyesület tagjai az edzőtábor után egy rövid szünetre vonultak, s jelenleg mindenki a nyári szünet utolsó heteit élvezi, hogy szeptemberben újra tatamira álljanak. A foglalkozásokon külön gyerek, junior és felnőtt csoportban gyakorolnak ősztől is a kempokák a Tobak utcai teremben, ahová továbbra is szeretettel várnak mindenkit, aki megismerkedne ezzel az egyedülállóan komplex és sokoldalú harcművészettel.

A sorozat összes cikkét ide kattintva olvashatod el: Testszobrászat 

(A fotók forrása a cikkben: Polgár Tamás Facebook oldala)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek