5 évnél régebbi cikk

Ezekre a forgalomkorlátozásokra kell számítani augusztus 16-án a Tour de Hongrie miatt
·KözlekedésTour de Hongrie·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
youtube.com
Ezekre a forgalomkorlátozásokra kell számítani augusztus 16-án a Tour de Hongrie miatt
·KözlekedésTour de Hongrie·Utolsó frissítés: undefined

17 óra után teljes lezárás lesz a kerékpárosverseny teljes útvonalán és a célterületen, a Dózsa György út és a Várkörút környékén.

Mint ahogy korábban beszámoltunk róla, idén is keresztülhalad Székesfehérváron a Tour de Hongrie kerékpárosverseny. Az alábbi útvonalon két kört is tesznek a kerékpárosok városunkban.

A biciklisek 17 és 19 óra között kerekeznek a városban, és itt lesz a második szakasz célállomása is.  Érdemes észben tartani az útvonalat nemcsak a járművekkel közlekedőknek, hanem a gyalogosoknak is. Különösen a kisgyermekekre és a kutyákra ügyeljünk, a versenyzők ugyanis nagy sebességgel haladnak majd az érintett utcákon. 17 óra 20 perctől Zámoly felől – Mészáros Lázár utca – Havranek József utca – Szent Vendel köz – Móri út – Dózsa György út (célegyenes) – Várkörút – Budai út – Kisteleki utca – Tompa Mihály utca – Fecskepart – Havranek József utca útvonalat járják be a kerékpárosok. 

17 óra 45 percre tervezik a befutót, ami után a Zichy színpadon tartják a díjátadó ceremóniát. Aki szeretne a versenyzőkkel fotózkodni, közelebbről megismerkedni a csapatbuszokkal, annak erre is lesz lehetősége az elismerések átadását követően.

A verseny lebonyolítása miatt már szerda este lezárták az Ányos Pál utca, a Jávor Ottó tér és a Dózsa György út menti parkolókat, valamint a Zichy liget-Malom utca és a Dózsa György út közötti szakasz parkolóit.

Csütörtökön reggel 6-tól éjfélig a Dózsa György út  - Várkörút környéki pályaszakasz kerül lezárásra, valamint a Várkörút - Mátyás király körút és Rákóczi utca közötti szakasza is (a csatlakozó utcáknál is). Lezárják a Szekfű Gyula utca - Mátyás király körút és a Benyák Bernát utca közötti szakaszát (a Dózsa Gy. út csomóponttal együtt), és az Ányos Pál utcát a Móri útig a Móri út illetve Havranek József utca – Szekfű Gyula utca közötti területen.

Szintén 16-án 8 és 15 óra között a teljes városi útvonal egyes szakaszain kell számítani kordonozás, építési munkálatokra időszakos sávlezárással, rendőri és/vagy polgárőri forgalomirányítás mellett.

17 és 18 óra között lesz teljes zárás az egész városi versenyútvonalon, a keresztező irányokban is. 18 órától részlegesen, lépcsőzetesen feloldják a zárást: az útvonalakat 19 óráig szabaddá teszik, kivéve a parkolók területét, valamint a célterületet; 24 óráig elbontják a célterületet és az összes rendezvény eszközt elszállítják.

A forgalomkorlátozás Székesfehérvár helyi járatos és helyközi autóbuszjáratait is jelentősen érinti. Ennek részleteiről itt tájékozódhatsz.

Ezen a linken pedig a teljes Fejér megyei útvonalat érintő forgalomkorlátozásokat megtalálod.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek