5 évnél régebbi cikk

Eldőlt, hogy fog kinézni a Virágóra jövőre
Eldőlt, hogy fog kinézni a Virágóra jövőre

A fehérváriak dönthették el, hogy nézzen ki a Virágóra jövőre. A voksok nagyjából felét kapta a későbbi győztes terv, a mostanihoz hasonló verzióra szavaztak messze a legkevesebben.

Így néz ki most a székesfehérvári Virágóra:

És ilyen lesz jövőre:

Ahogy mi is megírtuk, szeptember elején jelent meg egy szavazás a város hivatalos honlapján arról, hogy milyen legyen 2019-ben a Virágóra. Három verzióból lehetett választani, ezek közül a mai eredményhirdetés után kiderült, hogy a "C" jelű kapta a legtöbb szavazatot, összesen 1674-et. Második helyen a római számokkal megálmodott "B" végzett (1173 szavazat), a legkevesebben pedig az "A"-t választották (572 szavazat), ami leginkább hasonlít az ideihez.

A jövő évi Virágóra beültetéséről azért most kellett dönteni, mert a virágok beszerzését - több mint százezer tő egynyári palántával együtt - még most ősszel indítja a Városgondnokság - írja a székesfehérvár.hu.

A győztes variációnál színkódokkal jelölve azt is láthatjuk, hogy milyen virágokból áll majd jövőre a Virágóra. Így ha valaki otthonra is szeretne egyet építeni magának, annak csak a megfelelő növényeket kell beszerezni és a fenti beültetési terv szerint összeállítani. 

Borítókép: Horváth Reni
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek