5 évnél régebbi cikk

Több mint 25 milliárdból épülhet multifunkciós sportcsarnok Székesfehérváron, megvan a kivitelező is
·Hírekberuházás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Több mint 25 milliárdból épülhet multifunkciós sportcsarnok Székesfehérváron, megvan a kivitelező is
·Hírekberuházás·Utolsó frissítés: undefined

A nyertes ajánlattevőnek, a Market Építő Zrt.-nek az első kapavágástól számítva nagyjából 18 hónapja van a közel 6000 fő befogadására alkalmas Alba Aréna felépítésére.

Székesfehérvár képviselő-testülete még szeptember 14-én, zárt ülésen egyhangú döntéssel fogadta el a multifunkcionális rendezvény- és sportcsarnok kivitelezőjét, kedden pedig, a szerződés aláírását követően a nyertes ajánlattevő neve is napvilágot látott: a Market Építő Zrt. nettó 25,75 milliárd forintból építheti meg az Alba Arénát, írja az MTI.

A Budai út mellé megálmodott multifunkcionális csarnok ötlete először még 2013-ban, egy kihelyezett fehérvári kormányülésen merült fel. Majd a Modern Városok Program keretében elindult projekt építése kapcsán a korábban megítélt félmilliárd forintnyi állami forrás a területvásárlási és tervezési költségeket fedezte 2016-ban. A város ezzel párhuzamosan vállalta, hogy elkészíti a komplett építési engedélyezési tervdokumentációt, valamint a közmű- és útterveket is, ám az építkezés költségeit az állam biztosítja. Mostanra az első szakasz lezárult, és kezdődhet a kivitelezés.

A tervek szerint az első kapavágástól számítva 18 hónap alatt épülhet meg a négyszintes rendezvény- és sportcsarnok, amely több mint 6000 fő befogadására lesz alkalmas, a néző- és a küzdőtér kialakítása pedig igazi katlanszerű élményt nyújt majd a sportolóknak és a drukkereknek egyaránt.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek