5 évnél régebbi cikk

A jövő fodrászai és a jövő frizurái Székesfehérváron
A jövő fodrászai és a jövő frizurái Székesfehérváron

Nemcsak a jövő fodrászai, hanem a jövő frizurái is összegyűltek az Árpád előcsarnokában. Az utcai divat mellett a kreatív hajvágást is bemutatták a nemzetközi fodrászverseny résztvevői. Rengeteg fotót csináltunk.

Köztudott, hogy ha az éppen aktuális frizuratrendek dzsungelében szeretne valaki eligazodni, akkor elég csak bekapcsolni a Youtube-ot vagy a tévét. A legújabb női hajakról az éppen futó popsztárok videóklipjeiből lehet tudomást szerezni, míg a pasik hajdivatját leginkább a focisták diktálják. Néha van kivétel, és előfordul az is, hogy házhoz jön a trend. Ez történt hétfőn Székesfehérváron.

Persze azokat a hajakat senki nem fogja egy álmos hétköznap reggelen, karikás szemekkel pár perc alatt a tükör előtt összedobni, amiket a Hairdresser Open 2018-on készítettek a fodrásztanulók. A nemzetközi fodrászverseny leglátványosabb része ugyanis nem az utca divatját, hanem leginkább az haute couture-t helyezte előtérbe, vagyis kreativitás mindenek előtt egy adott témán belül.

Az osztrák, német, cseh, lengyel, szlovén, szlovák, román és magyar fodrásztanulók öt kategóriában versenyeztek a Székesfehérvári SZC Árpád Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának előcsarnokában. Öt kategóriában, vagyis

  • Trend fashion - férfidivathajvágás, 
  • Leengedett hosszú haj élő modellen,
  • Menyasszonyi frizura,
  • Évszakok világa feltűzött frizura,
  • és Borbély-díj, 

kategóriánként kb. 10-10 nevezővel reggeltől késő délutánig készültek a frizurák.

Az Évszakok világa fantázianévre keresztelt versenyszám ígérkezett a leglátványosabbnak és ez így is lett. A kreatív kategóriában készülő frizurákra valóban azt lehet mondani, hogy hajköltemények lettek, akadt olyan is köztük, ahol két Barbie-baba költözött a modell fejére álmodott fészekbe. (FRISSÍTÉS: a szerkesztőség gyerekjáték-szakértője megállapította, hogy a két baba nem Barbie, hanem Chelsea. Utóbbi az előbbi húga.) A show jellegű hajakat roppant feltűnő sminkekkel hangsúlyozták, így az összhatás már-már teljesen olyan volt, mintha a világ legnagyobb divatbemutatóinak egyikén járnánk - csak éppen mindezt az Árpád falai között.

Mindez sok-sok képben:

Borítókép: Horváth Reni
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek