5 évnél régebbi cikk

Sikeres évet zártak a székesfehérvári erős emberek
Fehérvár Médiacentrum fotójaSikeres évet zártak a székesfehérvári erős emberek

Rengeteg sikersportág talált otthonra Fehérváron, így a súlyemelés is. Ennek megfelelően városunk erős emberei rendesen odatették magukat 2018-ban.

A Fehérvár Rugby Club szakosztályaként működő súlyemelő egyesület szervezésében három edző (Bakos Károly, Bódis-Szabó Katinka és Dolovai Béla) 15 versenyzővel foglalkozik, ráadásul Bódis-Szabó Katinka még versenyzőként is szerepel. Épp ő a klub egyik, a Magyar Súlyemelő Szövetség hivatalos minősítésével rendelkező aktív versenyzője, aki ráadásul 2018-ban igen szép eredményeket tett le az asztalra.

A hazai szövetség hivatalos ranglistáján a 90 kg-os súlycsoportban az előkelő negyedik helyet foglalja el, ráadásul az idei országos bajnokságon is a negyedik pozícióban zárt. Katinka a Masters-versenyeken is rendre megküzd a súlyokkal, a budapesti Masters Európa-bajnokságon arany-, a barcelonai világbajnokságon ezüstérmes lett, míg a Masters Magyar Bajnokságon a dobogó legmagasabb fokára állhatott.

Szintén aranyérmes lett (ráadásul országos csúccsal!) a Masters Magyar Bajnokságon az M60 korcsoportban Gyolcsos Ferenc, aki korcsoportjában az Európa-, majd a világbajnokságot is megnyerte, így hivatalosan is a világ legerősebb 60 évesévé avanzsált. A fiatalabbaknak is feladta a leckét, hiszen az országos bajnokságon a kilencedik, míg a hazai ranglistán súlycsoportjában a hetedik helyen zárt.

A fiatalok is igen szép eredményeket értek el idén: az Fehérvár Rugby Club fiatal súlyemelői az ifjúsági és a serdülő országos ranglistákon is ott vannak az élen, a több kiváló szereplésnek köszönhetően a fehérváriak az egyesületek eredményességi rangsorában is előre léptek a tavalyihoz képest. A 2017-es 24. hely után 2018-ban öt helyet javítva már 19. lett városunk súlyemelő szakosztálya.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek