5 évnél régebbi cikk

Téli tárlat az Ybl oviban
Téli tárlat az Ybl oviban

A Felsővárosi Óvoda Ybl Miklós Lakótelepi Tagóvodájában minden évben három alkalommal, koncerttel egybekötött tárlatmegnyitót tartanak, amellyel ilyen játékos formában is hozzájárulnak a gyermekek művészeti neveléséhez.

A hagyományos rendezvényen az évkezdet első kiállítása, Kerkay Rita a Vörösmarty Színház színművészének „Téli tárlat” című összeállítása volt.

A képeimen a gyermekkorom olyan fontos élményei jelennek meg, amelyek a mai napig meghatározóak számomra. Általában az emberekkel, szülőkkel, testvérrel való kapcsolatomat festem meg.”

Kovács Jánosné, az óvoda vezetőjeként büszke arra, hogy ilyen formában is hozzájárulhatnak a gyermekek művészeti neveléséhez.

Az óvodai nevelés a művészetek eszközeivel” programot választottuk annak idején, és számunkra nagyon fontos a mese, a zene, és a képzőművészet. Az idei első kiállításon a gyerekek az Ovi Galériában, egy tárlatmegnyitó keretében ismerkedhetnek meg a művésznővel és a képeivel.”

A tárlatmegnyitó koncerten Brückler Orsolya zenepedagógus gitárkíséretével fellépett az óvoda pedagógus kórusa, akik a töpörtyűk társaságában téli dalokkal, énekekkel örvendeztették meg vendégeiket.

 

Borítókép: Körtvélyes Tivadar
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek