Clear sky20 °C
2019. április 19. péntek Emma
Menü

Fatüzelésű kemencében sül a pizza a Semprében a Bregyónál

Fatüzelésű kemencében sül a pizza a Semprében a Bregyónál
Sempre Étterem és Panzió a Bregyónál (Fotó: Horváth Reni)

Frissen, kézzel gyúrt tészták, fatüzelésű kemencében sütött pizzák és az olasz trattoriák családias hangulata – ez várja a vendégeket a Sempre Étterem és Panzióban, a Bregyónál, ahol az olasz gasztronómiát és életérzést szeretnék Székesfehérvárra csempészni a hely megálmodói.

A családommal nagyon szeretjük az olasz életérzést, a mediterrán ízvilágot, és minden alkalommal, amikor Olaszországban jártunk, mindig megtaláltuk a számításunkat: a finom reggeliknél, az egyszerű paradicsomos tésztával ebédnél, vagy a barátokkal eltöltött vacsoránál, de akár egy napközbeni kávénál is. És éppen ezért lett az étterem neve Sempre, ami olaszul mindiget jelent, hogy ezt az érzést itthon is mindig át tudjuk adni azoknak, akik betérnek hozzánk.” – kezdi a történetet Boda Gábor, a Sempre Étterem és Panzió tulajdonosa. Márpedig a kívül-belül látványosan megszépült hely egyet már belépéskor biztosan kínál: az otthonosság és melegség érzését.

A láthatóan gondosan és kompromisszumot nem megengedve megtervezett belsőtér, a hófehér, mesés kő járólapok, a rusztikus fapult, a gyönyörű falikarok, a különleges villanykapcsolók és a mindent lágyan belengő, kemencében sült finomságok illatának egyvelege azonnal megfogja az embert. Persze a látvány és az érzés csak egy, bár nagyon fontos dolog, azért a helyet működtető Boda házaspár alapvető célja, hogy mindehhez tartalom is társuljon.

Nemcsak az életérzést szeretnénk egy kicsit idecsempészni, hanem a gasztronómiai élményt is. Soha nem értettem korábban, hogy mitől érzem sokkal finomabbnak a pizzát Olaszországban, mint itthon. Persze mindenki mást szeret: más-más tésztavastagságot és ízvilágot éreznek magukénak az emberek, én a magam részéről a vékony tésztás, nem terhelően túlrakott feltéttel kínált pizzáért rajongok, ami fatüzeléses kemencében sül. Így aztán ez az, amit itt a Sempre étteremben mi is kínálunk. A kemence mellett egy ugyancsak fatüzelésű barbecue-sütőt is hoztunk Olaszországból, ráadásul mindkettőt gyakorlatilag az étterem közepén helyeztük el, így a látványkonyhában végignézhetik a vendégek, hogyan készül a pizzájuk vagy a húsuk.” – emelte ki Boda Gábor.

Ráadásul, ha éppen időhiányban szenvedünk, ám a minőséghez ragaszkodnánk és nem szeretnénk lemondani a fatüzeléses kemencében sült pizzánkról, akkor akár házhoz szállítást is kérhetünk.

Bár vállalunk kiszállítást is, azt azért nem szabad elfelejteni: ez a fajta pizza a helyszínen, kemencéből frissen kivéve, forrón, meleg tányéron nyújtja az igazi gasztronómiai élményt. Ugyanakkor nemcsak pizzákat, hanem à la carte választékot is kínálunk. Az étlap kialakításakor figyeltünk arra, hogy áttekinthető legyen, mindenki megtalálja a számítását, és azok is tudjanak választani, akik valamilyen érzékenységben szenvednek. Hétköznaponként pedig menüvel is készülünk: van egy állandó fogás, és e mellett mindennap egy leves és három főétel közül lehet választani. Különlegességünk, hogy mindig friss tésztával dolgozunk, egy olasz szakács készíti, akinek a kézzel gyúrt tészták a specialitásai.

A Sempre ráadásul nemcsak étterem, hanem panzióként is működik, így a Bregyó mellett a zöldövezetben azoknak a Székesfehérvárra látogatóknak kínál minőségi megoldást, akik inkább a csendesebb szálláshelyeket kedvelik.

Az étterem felett nyolc szoba van kialakítva, és összesen 18 fő elszállásolására vagyunk képesek. Ezek a szobák pótágyazhatóak is. A telek másik oldalán pedig további kilenc két ágyas szoba van, ám itt közös a fürdő és a tévézési lehetőség is egy nagy közösségi térben biztosított.”

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

  • Notre-Dame - Nem volt akkora a pusztítás, mint amekkorának tűnt
    Notre-Dame - Nem volt akkora a pusztítás, mint amekkorának tűnt
  • Eredményes a vastagbélrákszűrés
    Eredményes a vastagbélrákszűrés
  • Még mindig próbálkoznak a csalók az E.ON nevében
    Még mindig próbálkoznak a csalók az E.ON nevében
  • Két hétre bezárják a Keleti pályaudvart
    Két hétre bezárják a Keleti pályaudvart
  • Húsvéti forgatag a Szennai Skanzenben
    Húsvéti forgatag a Szennai Skanzenben
  • Elkerülhető az aszály mesterséges vízpótlással
    Elkerülhető az aszály mesterséges vízpótlással
  • A Hold déli sarkán landol a következő amerikai expedíció
    A Hold déli sarkán landol a következő amerikai expedíció
  • Családi programok a Várkert Bazárban
    Családi programok a Várkert Bazárban

Eseménynaptár

  • Magához tért a lakáshitel-piac
    Magához tért a lakáshitel-piac
  • Húsvéti szemétszállítás - hétfő helyett vasárnap ürítik a kukákat
    Húsvéti szemétszállítás - hétfő helyett vasárnap ürítik a kukákat
  • Templomlátogatás kerékpárral
    Templomlátogatás kerékpárral
  • A túlélés diadala - emlékezés a holokausztra
    A túlélés diadala - emlékezés a holokausztra
  • Húsvéti táncház a Malom utcában
    Húsvéti táncház a Malom utcában
  • Áramszünet lesz Palotavárosban
    Áramszünet lesz Palotavárosban
  • Nagypéntek - keresztútjárás a Palotavárosi Kálváriánál
    Nagypéntek - keresztútjárás a Palotavárosi Kálváriánál
  • Felvételi - lehet pótolni a hiányzó dokumentumokat
    Felvételi - lehet pótolni a hiányzó dokumentumokat
  • Kampány indul a vezetés közbeni mobilozás visszaszorításáért
    Kampány indul a vezetés közbeni mobilozás visszaszorításáért
  • Budapesti Tavaszi Vásár a húsvét jegyében
    Budapesti Tavaszi Vásár a húsvét jegyében
  • Nem szűnik meg a miskolci gyermekváros
    Nem szűnik meg a miskolci gyermekváros
  • Felveszik a harcot a játékfüggőség ellen
    Felveszik a harcot a játékfüggőség ellen
  • Automatikusan kapnak személyit az újszülöttek
    Automatikusan kapnak személyit az újszülöttek