Light rain15 °C
2020. szeptember 30. szerda Jeromos
Menü

A szem a lélek tükre - Legyen jól látható!

A szem a lélek tükre - Legyen jól látható!
Megfelelő rétegekkel kiküszöbölhetjük a tükröződést (Fotó: Cserta Optika)

Beszélgető partnerünk szemébe tekintve érzelmei, lelki állapota jól felmérhető. Azonban, ha nem látjuk tisztán a tekintetet az nagyon zavaró. Ilyen zavaró dolog a szemüvegek felületén keletkező csillogás, visszatükröződés. Ez egy normális fizikai jelenség, melynek során a felületre érkező fénysugár egy része visszaverődik.

A szemüveglencséknél ez a visszaverődés megszüntethető, minimálisra csökkenthető annak érdekében, hogy ez ne zavarja a velünk kommunikálókat, illetve bennünket se zavarjon a mindennapi életünkben, munkánk, autóvezetés során. A lencsegyártók tükröződésmentesítő, vagy más néven antireflex rétegeket fejlesztettek ki ennek a csillogásnak a kiküszöbölésére.
A szem a lélek tükre - Legyen jól látható!

A legmodernebb bevonatok, mint a HVLL nem csak tükröződésmentes bevonatot tartalmaznak, hanem egy hydrofób réteget is, mely a víz megtapadását akadályozza meg, így télen a pára sokkal gyorsabban tűnik el a lencséről, mint e réteg nélkül. Ezenkívül a por és zsír taszító tulajdonságuk is rendkívüli, a szemüveg kevésbé koszolódik és sokkal könnyebben tisztítható.

A lencsét pedig egy üveg keménységű bevonat védi, mely 5X erősebb, mint az alap rétegen található karcmentes réteg.

A legtöbb réteg általánosan használható mindenhol. Azonban autóvezetéshez és a monitor előtti munkavégzéshez speciális rétegeket fejlesztettek ki, hiszen ott olyan fények érik a szemünket, melyek a hétköznapi életben nem, vagy csak kisebb mennyiségben fordulnak elő, mint a xenon autólámpák és a monitor által sugárzott nagy mennyiségű kékes fény, mely olyan mellékhatásokat eredményezhet, mint a szem megerőltetése és a szemfáradtság.

A Hoya BlueControl egy olyan forradalmi felületkezelés, amely semlegesíti a digitális eszközök képernyője által kibocsátott kék fényt és így megelőzi a szem megerőltetését és a szemfáradtság kialakulását. Csökkenti a ragyogást, tükröződést, kontrasztosabb látást, természetesebb színérzékelést biztosít. Az EnRoute vezetéshez kifejlesztett szemüveglencsékre ennek megfelelő tükröződésmentes réteget helyeznek el, mely az elhaladó gépjárművek lámpáiból és az utcai megvilágításból fakadó ragyogást és reflexiót csökkenti jelentős mértékben. Jobb kontrasztot és fényérzékelést eredményez rosszabb látási viszonyok között is. Azért, hogy mindenki számára elérhetővé váljanak és megtapasztalhassák ezeknek a tükröződésmentesítő rétegeknek a pozitív hatását, most február és március hónapban A Cserta Optika boltjaiban a legjobb és speciális rétegek az alap réteg árán kaphatóak!

A szem a lélek tükre - Legyen jól látható!
Cserta János
optometrista, látszerész mester

A Cserta Optika üzletei:
Székesfehérvár, Távírda u. 25. Tel.: 22/507-360
Székesfehérvár, Madách tér. 1. Tel.: 22/340-556
www.csertaoptika.hu
www.facebook.com/csertaoptika1

A szem a lélek tükre - Legyen jól látható!

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár