Partly cloudy17 °C
2020. május 30. szombat Zsanett, Janka
Menü

Már lehet jelentkezni az idei Vadgasztronómiai Fesztiválra – új helyszínen várnak

Már lehet jelentkezni az idei Vadgasztronómiai Fesztiválra – új helyszínen várnak
Egy fogás az egy egyik korábbi fesztiválról (Fotó: Vadex)

Már nevezhetnek a főzőcsapatok az Erdei ételek mestere címéért rendezett vadgasztronómiai versenyre, melyet idén új helyszínen, Pákozdon rendeznek meg szeptemberben.

2019-ben szeptember 7-én rendezik meg az Országos Vadásznap és Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivált, mely immár a tizenharmadik lesz a sorban. A korábbi soponyai helyszín helyett azonban idén a Velencei-tó irányába kell fordítanunk a kormányt, ha szívesen kóstolgatnák az óriásbográcsban rotyogó utánozhatatlan finomságokat. Ezúttal ugyanis a Pákozd-Sukorói Arborétum és vadasparkba várják a résztvevőket, ingyenes belépéssel.

A nagyszabású gasztronómiai rendezvényre 2018-ban is több mint ötven csapat jelentkezett az ország minden tájáról, a Nyírségtől Zaláig, a Mecsektől az Északi-középhegységig, sőt a határokon túlról, Lengyelországból és Szlovákiából is érkeztek.

Már most érdemes tervezgetni a recepteket azoknak, akik a főzőtudásukat is szeretnék próbára tenni a gasztronómiai versenyen és elnyerni az Erdei ételek mestere címet: meghirdették ugyanis az idei jelentkezéseket. Még több infó a  facebook.com/vadgasztro címen.

Kedvcsinálónak álljon itt egy recept:

Szarvas és vaddisznó pörkölt tarhonyával

Hozzávalók: 2 kg vaddisznó hús, 2 kg szarvas hús, fokhagyma, vöröshagyma, paprika és paradicsom nagy szeletekre vágva, só, bors, köménymag, pirospaprika

Elkészítése:
A fokhagymát és a vöröshagymát megdinszteljük forró zsíron, ezután hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot. Ezt követően ízesíthetjük sóval, borssal, köménnyel és pirospaprikával. A pörkölt alapot elkészülése után összeturmixoljuk. Az így kapott szaftot pontosan kétfelé osztjuk el két külön lábasba. Az egyikbe a szarvas hús, a másikba a vaddisznó hús kerül. A tűzhelyen kb. két órát főzzük őket gyakori kevergetés mellett. A körethez egy pohár tarhonyát és két és fél pohár vizet használunk. A vízbe egy erőleves, egy tyúkhús leves és egy marhahús leves kockát dobunk, és az előzetesen kicsit megpirított tarhonyára öntjük. Pár perc forralás után elkészül.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

  • Nyolc turnusban várják a gyerekeket a Napraforgó Városi Napközis Táborba
    Nyolc turnusban várják a gyerekeket a Napraforgó Városi Napközis Táborba
  • Módosult a vendéglátóhelyek teraszaira és kerthelyiségeire vonatkozó szabályozás
    Módosult a vendéglátóhelyek teraszaira és kerthelyiségeire vonatkozó szabályozás
  • Alapjövedelem bevezetéséről döntött a spanyol kormány
    Alapjövedelem bevezetéséről döntött a spanyol kormány
  • Az Egyesült Államok megszüntet minden kapcsolatot az Egészségügyi Világszervezettel
    Az Egyesült Államok megszüntet minden kapcsolatot az Egészségügyi Világszervezettel
  • Ingyenes marad a parkolás júniusban
    Ingyenes marad a parkolás júniusban
  • Honvédelmi elismerést kapott Cser-Palkovics András, Spányi Antal és Karsai Béla
    Honvédelmi elismerést kapott Cser-Palkovics András, Spányi Antal és Karsai Béla
  • A NAV új alkalmazása véget vethet a papírszámlák korszakának
    A NAV új alkalmazása véget vethet a papírszámlák korszakának
  • Feloldják Olaszországban a tartományok közötti utazási korlátozást
    Feloldják Olaszországban a tartományok közötti utazási korlátozást
  • Ausztria tovább enyhít a koronavírus miatt hozott korlátozásokon
    Ausztria tovább enyhít a koronavírus miatt hozott korlátozásokon