Cloudy9 °C
2020. február 23. vasárnap Alfréd
Menü

Már lehet jelentkezni az idei Vadgasztronómiai Fesztiválra – új helyszínen várnak

Már lehet jelentkezni az idei Vadgasztronómiai Fesztiválra – új helyszínen várnak
Egy fogás az egy egyik korábbi fesztiválról (Fotó: Vadex)

Már nevezhetnek a főzőcsapatok az Erdei ételek mestere címéért rendezett vadgasztronómiai versenyre, melyet idén új helyszínen, Pákozdon rendeznek meg szeptemberben.

2019-ben szeptember 7-én rendezik meg az Országos Vadásznap és Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivált, mely immár a tizenharmadik lesz a sorban. A korábbi soponyai helyszín helyett azonban idén a Velencei-tó irányába kell fordítanunk a kormányt, ha szívesen kóstolgatnák az óriásbográcsban rotyogó utánozhatatlan finomságokat. Ezúttal ugyanis a Pákozd-Sukorói Arborétum és vadasparkba várják a résztvevőket, ingyenes belépéssel.

A nagyszabású gasztronómiai rendezvényre 2018-ban is több mint ötven csapat jelentkezett az ország minden tájáról, a Nyírségtől Zaláig, a Mecsektől az Északi-középhegységig, sőt a határokon túlról, Lengyelországból és Szlovákiából is érkeztek.

Már most érdemes tervezgetni a recepteket azoknak, akik a főzőtudásukat is szeretnék próbára tenni a gasztronómiai versenyen és elnyerni az Erdei ételek mestere címet: meghirdették ugyanis az idei jelentkezéseket. Még több infó a  facebook.com/vadgasztro címen.

Kedvcsinálónak álljon itt egy recept:

Szarvas és vaddisznó pörkölt tarhonyával

Hozzávalók: 2 kg vaddisznó hús, 2 kg szarvas hús, fokhagyma, vöröshagyma, paprika és paradicsom nagy szeletekre vágva, só, bors, köménymag, pirospaprika

Elkészítése:
A fokhagymát és a vöröshagymát megdinszteljük forró zsíron, ezután hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot. Ezt követően ízesíthetjük sóval, borssal, köménnyel és pirospaprikával. A pörkölt alapot elkészülése után összeturmixoljuk. Az így kapott szaftot pontosan kétfelé osztjuk el két külön lábasba. Az egyikbe a szarvas hús, a másikba a vaddisznó hús kerül. A tűzhelyen kb. két órát főzzük őket gyakori kevergetés mellett. A körethez egy pohár tarhonyát és két és fél pohár vizet használunk. A vízbe egy erőleves, egy tyúkhús leves és egy marhahús leves kockát dobunk, és az előzetesen kicsit megpirított tarhonyára öntjük. Pár perc forralás után elkészül.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

  • Új lakóval gyarapodott a Szegedi Vadaspark
    Új lakóval gyarapodott a Szegedi Vadaspark
  • Novellaíró pályázatot hirdetetett a Fekete Sas és a Vörösmarty Társaság
    Novellaíró pályázatot hirdetetett a Fekete Sas és a Vörösmarty Társaság
  • Február 28-a a Kalevala és a finn kultúra napja
    Február 28-a a Kalevala és a finn kultúra napja
  • Óperenciás mesemondó versenyre várják a jelentkezéseket
    Óperenciás mesemondó versenyre várják a jelentkezéseket