Fair-1 °C
2021. január 17. vasárnap Antal
Menü
Házhozszállítás

Ezek az idei trendek a lakberendezésben

Színek, minták és anyagok tekintetében is minden évben megújul a divat. És ez nem csak az öltözködésre igaz, hanem otthonunk új köntösbe bújtatására is. Lássuk, hogyan legyen trendi a lakásunk 2019-ben.

Egy pici megújulás is sokat dobhat az otthonunk hangulatán. Néhány látványos kiegészítővel is becsempészhetjük a legújabb trendeket, nem kell feltétlenül teljes felújítás ahhoz, hogy felfrissítsük a környezetünket.

Vissza a természetbe

A lakberendezés 2019-es irányvonalai ezt könnyedén lehetővé teszik: akár saját készítésű dekorációkkal is stílusosabbá varázsolhatjuk a szobákat. Az év jellemző stíluselemei ugyanis a természetes anyagokból vagy saját kezűleg készült berendezési tárgyak. Készíthetünk (vagy vehetünk) horgolt fali díszeket, de a rizspapír vagy az agyagból készült tárgyak is emelhetik a természetes hatást. Ha lehetőségünk van rá, a fenntartható anyagokból előállított bútorokkal is kiegészíthetjük a berendezést, mint a rattan, a vessző, a raffia vagy a bambusz.

Természetes anyagok minden mennyiségben (Fotó: Horváth Reni)
Természetes anyagok minden mennyiségben (Fotó: Horváth Reni)

Feléledő nosztalgia
A műanyag bútorokról az első szó, ami eszünkbe jut, az a retro. Túllépve a nyolcvanas évek műanyag székein azonban új alternatívák tárulnak fel: letisztult, modern vonalvezetésű, egyszerű, jellemzően fehér vagy valamilyen natúr színű bútorok. Ne féljünk tehát a műanyag asztaloktól és székektől: szép kivitelezésben ezek is díszei lehetnek az otthonunknak.

A sötétség eleganciája
A merészebb újdonságok közé tartozik a fekete fürdőszoba. Ezt azért már nem lehet csak úgy „becsempészni” egy kialakult stílusú lakásba: akkor érdemes elgondolkodni rajta, ha az egész lakásban valamiféle nyers, letisztult luxust szeretnénk érzékeltetni, és a fürdő is illeszkedik a képbe. Fekete, márvány hatású falak között, egy sötéten ragyogó kádban szinte uralkodói eleganciával tisztálkodhatunk – feltéve, ha nem félünk a sötétben.

Luxus a mindennapokban (Fotó: decordesingtrend.com.au)
Luxus a mindennapokban (Fotó: decordesingtrend.com.au)

Virágot a falakra

Szerényebbeknek egy virágmintás pléd vagy párna, a bátrabbaknak a vadul virágzó tapéta vagy akár mennyezet is ütős újdonság lehet a lakásában 2019-ben. A falmatricák és tapéták választékában idén különösen sokat találni belőlük.

A virágos minták feldobják a hangulatot (Fotó: Horváth Reni)
A virágos minták feldobják a hangulatot (Fotó: Horváth Reni)

Trendszínek: arany, rózsaszín, kék és zöld

Színekben is a természet dominál: a kék és a zöld különféle árnyalatai jellemzik elsősorban az idei kárpit és függönydivatot. De az olyan karakteres árnyalatok, mint a smaragdzöld, az indigókék vagy a kékeszöld megjelenhetnek kiegészítők formájában is, mint ágytakaró, terítő vagy díszpárna huzat. Hangsúlyosabb persze, ha az egész kanapét vagy fotelt ilyen színre húzatjuk át, esetleg sötétítőfüggönyből választunk ilyen árnyalatot.
Akik finomabb hatásra vágynak, a rózsaszín különböző változataiból válogassanak, mint az orgona, a púder vagy a pink. A lámpák, asztalok, székek, vagy a gyertyatartók és más dísztárgyak pedig nyugodtan pompázzanak aranyban. Ez a három szín ráadásul együtt is nagyon harmonikus hatást ér el.


Forrás: lakaskultura.hu, danubio.hu

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár