4 évnél régebbi cikk

Így vásároljunk hétvégi házat könnyen
·Stíluspr, reklám·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com
Így vásároljunk hétvégi házat könnyen
·Stíluspr, reklám·Utolsó frissítés: undefined

Lassan, de biztosan tartóssá válik a jó idő, a szeszélyes tavasz után itt a nyár, ami arra sarkall mindenkit, hogy minél több időt töltsön a szabadban, kiüljön a barátaival, a családjával a kertbe beszélgetni, vagy csak élvezni a természetet. De mit tegyünk, ha nincs kertünk?

Aki vidéken él, tavasztól őszig ideje nagy részét a kertben, az udvaron töltheti. Kisgyermekes családoknál pedig ez a lehetőség igazi kincs, hiszen a gyermekek jó levegőn lehetnek a biztonságos udvaron, és a sok szaladgálás után pedig eléggé elfáradnak ahhoz, hogy a szülők számára ne legyen túl fárasztó és hosszú a gyerekek esti altatása.

Mit tehet, aki nem kertes házban él?

Aki nem lakik kertes házban, általában a játszótérre viheti ki gyermekeit, ami állandó jelenlétet igényel legalább az egyik szülőtől. Egy idő után pedig a gyerekek számára is unalmassá válnak a játszótéren rendelkezésre álló játékok. Felmerülhet ezért a családban, mi lehet a jó megoldás?

Vegyünk nyaralót - hétvégi házat!

Ha közel van például a Balaton vagy a Velencei-tó, kézenfekvő ötlet lehet egy hétvégi ház megvásárlása. Hiszen lehetetlen dolog minden hétvégén elutazni valahova, táborokba, különböző programokra befizetni a gyerekeket. De mit lehet tenni, ha nincs elegendő pénze a családnak a kiszemelt nyaraló megvásárlására?

Hitelből történő nyaralóvásárlás - megéri?

Ha körülnézünk a Balaton-parti településeken, láthatjuk, hogy már akár 6-7 millió forinttól elérhetők a kisebb alapterületű, jellemzően a 70-es években épült nyaralók. Persze ezek nem rendelkeznek modern luxussal, de ahhoz megfelelők, hogy az egész napos pihenés, fürdés, szaladgálás és a szabadban eltöltött főzőcskézés után legyen hol aludnia a családnak.

Amennyiben hiányzik néhány millió forint, milyen megoldást talál a nyaralót vásárolni szándékozó érdeklődő? A nyaralók sok esetben üdülőövezetben találhatók, ami azt jelenti, hogy mivel nyaraló- vagy üdülőépületként vannak nyilvántartva, a különböző állami támogatások (CSOK, kedvezményes kamattámogatott kölcsön) nem vehetők igénybe, hiszen azok lakóépületekre vonatkoznak. Ilyen esetben érdemes körülnézni a személyi kölcsönök piacán.

Az új szereplő az összehasonlító oldalak között, az instacash.hu

Szabad felhasználású személyi kölcsönt érdemes felvenni akkor, ha nem sok hiányzik a kiszemelt nyaraló megvásárlásához. A pénzügyi összehasonlító oldalak, mint az instacash.hu a megadott paraméterek alapján pillanatok alatt megmutatják, melyek a legkedvezőbb kölcsönajánlatok. Az érdeklődőnek nincs más dolga, mint a kiválasztott ajánlatra kattintva elindítani az igénylési folyamatot. Az instacash.hu kizárólag online formában ügyintézhető kölcsönökkel foglalkozik, így ha az ő oldalukon választunk, nagy valószínűséggel úgy tudjuk lebonyolítani a teljes igénylési folyamatot, hogy még a bankfiókba sem szükséges befáradni.

Amennyiben kisgyerekekkel rendelkezik a család, éveken keresztül a hétvégi ház lesz a legkényelmesebb megoldás arra, hogy jó levegőn, szép környezetben tölthesse a család a hétvégéket. A kölcsönből történő finanszírozás előnye - a kifizetett kamatok ellenére - az, hogy akár néhány évvel korábban lehet nyaralónk. Ennek az előnyét pedig a boldog gyermekek arcán láthatjuk, akik a nyaraló nyújtotta valamennyi lehetőséget örömmel használják majd ki. Hitelfelvétel előtt mindenképp használjunk személyi hitel kalkulátort.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek