4 évnél régebbi cikk

Kapus-rekordot döntöttek a kézisek Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotójaKapus-rekordot döntöttek a kézisek Székesfehérváron

Meglehetősen ritkán fordul elő a csapatsportágakban, hogy egyszerre harmincegy kapus legyen a pályán. Most ez is megtörtént Fehérváron.

Jó hangulatban, értékes munkával búcsúzott a 2018/2019-es szezontól a Sugár Tímea Kézilabda Kapusképzés, amely a nyolcadik alkalommal lebonyolított kapustalálkozóra várta a sportág hálóőreit. Érdeklődésben nem is volt hiány, harmincegy kapus tette tiszteletét a Köfém Sportcsarnokban a kicsiktől kezdve egészen a felnőtt, NBI-es rutinnal rendelkező játékosokig. A programban ezúttal az edzések játékosabb gyakorlatai kaptak helyet.

- Igyekeztem izgalmas, játékos feladatokat összerakni, amelyek ugyanakkor tükrözik az általam képviselt módszert. A játék maga is fejlesztő hatású, az örömnek, a boldogságnak benne kell lennie mindig a kapusok fejlesztésben. Bemelegítettünk, szakmáztunk kicsit, hiszen mégiscsak a kapusságot ünnepeljük ezen a találkozón. Utána a játék vette át a szerepet, de ezek mind a kapusedzéseken egyébként is megjelenő játékok - avatott be a részletekbe Sugár Tímea, a találkozó szervezője, az Alba Fehérvár KC kapusedzője.

Az élvonalbeli bajnokságot az Alba FKC jelenlegi és korábbi kapusai jelentették, de Mistina Kitti, Györkös Rebeka és Sipeki Flóra mellett ott volt a pályán Vajk Eszter is, aki a következő szezont kölcsönben a Budaörs együttesénél tölti.

- A mai közös gyakorlásba belevitt Susu egy kis játékosságot is, ennek köszönhetően nagyon jó volt a hangulat. Az sem volt persze mellékes, hogy véget értek a bajnokságok, mindenki felszabadultabb, mint szezon közben, a tétmérkőzések között. Persze azért a munka részét sem engedtük el, a védés technikai elemeit nagyon komolyan átvettük és gyakoroltuk rengeteg kiegészítő sporteszközt használva. Nekem a dekázás nem megy annyira, azzal megszenvedtem, de egyik sem könnyű feladat, viszont kiválóan fejlesztik a kapusok technikai tudását.

A remek hangulatú kapustalálkozó után jöhet egy kis pihenés a kézilabda kapusok számára, júliustól pedig kezdődik a felkészülés a 2019/2020-as szezonra.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek