Light rain30 °C
2019. július 21. vasárnap Dániel
Menü

Akár osztálykirándulást is nyerhetnek a gyerekek a Víz Világtalálkozó rajzpályázatán

Akár osztálykirándulást is nyerhetnek a gyerekek a Víz Világtalálkozó rajzpályázatán
Szántai Anna tanuló rajza. Az alkotás az Áder János köztársasági elnök által 2015-ben, a párizsi klímacsúcs támogatására meghirdetett Élő Bolygónk klímavédelmi akcióhoz kapcsolódó MMA-rajzpályázat egyik kiemelt pályaműve (Fotó: budapestwatersummit.hu)

„Így neveld a felnőtteket” címmel rajzpályázat indul a Budapesti Víz Világtalálkozó 2019 alkalmából általános iskolások számára. A fenntartható vízfelhasználással kapcsolatos rajzaikat és fotóikat szeptember 6-ig küldhetik be, a legügyesebbek akár osztálykirándulást is nyerhetnek a Tisza-tavi Ökocentrumba.

Beköszöntött a nyári szünet, sokan vesszük az irányt családunkkal a vízpartok közelébe. Miközben önfeledten lubickolunk a medencében, valószínűleg ritkán jutnak eszünkbe Földünk egyre fogyatkozó vízkészletei. Pedig a vízválság témájára egyre több fórumon igyekeznek felhívni a figyelmet. Mint például a 2019. október 15. és 17. között megrendezésre kerülő Budapesti Víz Világtalálkozón.

Az esemény beharangozójaként általános iskolás gyerekek számára hirdetett rajz- és fotópályázatot Külgazdasági és Külügyminisztérium „Így neveld a felnőtteket”. A cím arra utal, hogy manapság egyre többször a gyerekek hívják fel szüleik figyelmét a környezettudatosságra. Most rajzok és fényképek segítségével mutathatják meg, mint kéne szerintük nekünk, felnőtteknek változtatnunk ahhoz, hogy környezetünk – ezen belül is kiemelten a vízfelhasználás – élhetőbb, fenntarthatóbb legyen.

Az alkotások elkészítésére egész nyári szünetben van idejük a csemetéknek, a beküldési határidő ugyanis szeptember 6. A jelentkezési lap ezen a linken érhető el.

 "A vízhiány és a vízkészletek súlyos szennyezése miatt fontos, hogy egyéni szinten is mindenki tegyen a vízkészleteink megóvása és a vízválság elkerülése érdekében."  - áll a pályázatot meghirdető közleményben.  - "Gyermekeink jövőjéről van szó, akik – talán ennek tudatában – még érzékenyebbek a téma iránt, és sokszor éppen ők azok, akik a mindennapi tevékenységek kapcsán meglátják, mit lehet és kell tenni, hogy megőrizzük környezetünk értékeit. A 2019. október 15-17. között megrendezendő Budapesti Víz Világtalálkozó 2019 témája a vízválság, ezért az esemény alkalmából hirdették meg az  “Így neveld a felnőtteket” pályázatot. Így a legfiatalabb generáció is megmutathatja véleményét, ötleteit arról, hogy nekünk felnőtteknek mit kell máshogyan csinálnunk ahhoz, hogy az ő egészséges környezetük is biztosítva legyen a jövőben, vagy éppen mit tennének másképp, ha felnőttek lennének."

A pályázaton két korcsoportban a 6–15 év közötti gyermekek vehetnek részt tetszőleges rajzeszközzel készített rajz- vagy fotóalkotással, illetve maximum 10 elemből álló rajz- vagy fotósorozattal.

Alkotásaikban megmutathatják, mit szeretnének megváltoztatni a felnőttek viselkedésében, világában ahhoz, hogy környezetünk – ezen belül is kiemelten a vízfelhasználás – élhetőbb, fenntarthatóbb legyen.

A nyertesek korcsoportonként 50 000, 30 000, illetve 20 000 forint értékű ajándékcsomagot kapnak. Emellett mindkét korcsoport-kategóriában az első helyezett a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány felajánlásával különdíjat nyer, amely egy-egy osztálykirándulás a Tisza-tavi Ökocentrumba, Poroszlón, a legtöbb diákot ösztönző tanár pedig oktatói különdíjban részesül.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

 • Írók, költők a Battonyai Alkotótáborban
  Írók, költők a Battonyai Alkotótáborban
 • Megkezdődött az előrehozott parlamenti választás Ukrajnában
  Megkezdődött az előrehozott parlamenti választás Ukrajnában
 • 15 marihuána ültetvényt számoltak föl a Békés megyei rendőrök
  15 marihuána ültetvényt számoltak föl a Békés megyei rendőrök
 • img
  img
  Vörösmarty Rádió
  Gazdi kereső műsorunk föszereplő
 • Torlódás alakult ki a Csongrád megyei határátkelőhelyeken
  Torlódás alakult ki a Csongrád megyei határátkelőhelyeken
 • Veszélyesek lehetnek a kamaszokra a társkereső oldalak
  Veszélyesek lehetnek a kamaszokra a társkereső oldalak
 • Királyi Operett Napok Székesfehérváron
  Királyi Operett Napok Székesfehérváron
 • Gyarmati István: nem okozott balesetet az Irán által lefoglalt brit hajó
  Gyarmati István: nem okozott balesetet az Irán által lefoglalt brit hajó

Eseménynaptár