Cloudy10 °C
2021. április 17. szombat Rudolf
Menü
Házhozszállítás

Ez a mondat hangzott el a legtöbbször a Jóbarátokban, a Trónok harcában és még néhány kedvencetekben

Hiánypótló adatokat gyűjtött össze a Blu nevű cég, amelyekből kiderül, hogy mely jellegzetes mondatokat használták a leggyakrabban többek között a Jóbarátokban, a Trónok harcában és a South Parkban. Érdemes meglesnetek, ugyanis nem feltétlenül az lesz a nyerő, amelyre elsőre gondoltok.

Nem mindennapi kutatást végzett az alapvetően elektromos cigarettákban utazó Blu nevű vállalat, ugyanis hét rendkívül népszerű sorozat közel ezerötszáz forgatókönyvét nézte át, hogy utánajárjanak a nagy rejtélynek, miszerint mely mondatot koptatták a legsűrűbben az adott szériában.

A Blu adatokat gyűjtött a Jóbarátokból, a Trónok harcából, a South Parkból, A Simpson családból, a The Office-ból, a Rick és Mortyból és a Szemesnek áll a világból, így olyan sorozatok kerültek porondra, amely eredményeire sanszos, hogy nagyon sokan kíváncsiak.

Jóbarátok

Első körben vizsgáljuk meg sokunk fiatalkorának egyik nagy kedvencét, a Jóbarátokat, amely számtalanszor megnevettette a népeket.

 

Ez esetben az a mondat lesz a nyerő, amely először beugrott, ám még így is meglepően kevésszer hangzott el Joey csajozós szövege a "Na, mi a helyzet?". A dumagép tíz évad alatt összesen tizenkilencszer dobta be magát. A Janice-féle "Ó, te jó ég!" csak tizenkétszer, Ross siránkozása a "De hát szakítottunk!" pedig kilencszer csendült fel.


Trónok harca

Második áldozatunk az idén véget érő (kritikánkat az utolsó évadról itt találjátok) és a fináléval hatalmas közfelháborodást kiváltó Trónok harca lesz, amely szintén számos emlékezetes szólással gazdagította repertoárunkat.

 

A Trónok harca (ide kattintva megleshettek néhány Fehérvár közeli helyszínt, ahol a sorozat foroghatott volna) egyik, ha nem a legfontosabb sora, amely egyben a Stark-ház jelmondata is, a "Közeleg a tél" - meglepő, de - csupán tizenegyszer hangzott el nyolc évad alatt: egyszer mondta Benjen, Arya, Aemon mester, Robb, Yoren, Catelyn, Stark-katona és Mance Rayder, kétszer pedig Ned, Havas Jon és Stannis Baratheon szájából hangzott el. Ezzel szemben az utolsó évadokban megjelent, majd rongyosra járatott "Észak királya!" negyvenhétszer csendült fel, míg az abszolút győztes nem lett más, mint a kedves félóriás, Hodor, aki kedvenc idézetével lopta be magát az emberek szívébe: Hodor!


A Simpson család

Harmadik nekifutásra lessük meg egyik személyes kedvencemet, A Simpson családot, amely jópofa karaktereivel és vicces történeteivel az első pillanattól kezdve megnyert magának.

 

A Simpson család lassan megszámlálhatatlan mennyiségű évada során (összesen harminc) szintén számos említésre méltó szállóigével és dumával találkozhattatok. A Blu felmérése szerint Homer Simpson örömujjongása a "Woo hoo!" csendült fel a leggyakrabban (1053), ám mivel ez nem teljes értékű kifejezés, ezért nem került bele a szavazásba. Így első helyen maga az ördög, Charles Montgomery Burns legtöbbször ismételgetett szava végzett, amely egyszerű "Smithers!"-ben merül ki, a második helyen pedig Homer fegyelmező szólása a "Te kis te...!" ért célba, amelynek Bart itta meg a levét. És ha már Bart Simpson, akkor ő is felkerült a dobogóra, mégpedig az "Ay carumba!" felkiáltásával, amely minden szituációban megállja a helyét.


South Park

Meg kell említenünk még a South Parkot is, amelytől amennyire rettegtem gyerekkoromban, annyira megkedveltem fiatalkoromban. Volt, hogy a South Park szórakoztató, ám néhol beteg történeteire szenderültem álomba. Kinek mi...

 

Na, hát a South Park igencsak kemény dió, ugyanis a sorozat nagy százalékát a káromkodások teszik ki. Így hangozhatott el harmadik legtöbbször a "You bastards!", azaz a "Kö*ögök!" rendkívül pofás szólás, amit nem sokkal előzött meg a "Úristen, megöltétek Kennyt!" szintén legendás egysoros. Az leggyakrabban használt kifejezés pedig kihez máshoz, ha nem a nagy Eric Cartmanhez kapcsolódik, de nem úgy ahogy azt elsőre gondolnátok: a "Segges" megszólítást kedvenc Cartmanünkön kívül majdnem minden főszereplő használta, éppen az említett rosszcsont degradálása végett.  

A maradék négy sorozathoz nem készítettem külön szavazást, ugyanis annyira egyértelmű (vagy éppen nem) a győztes, hogy elég csak megemlítenem őket. A Rick és Mortyban a "Wubba-lubba-dub-dub!" az abszolút nyerő, míg a The Office-ban kilenc különböző megszólaló használt más és más kifejezéseket nem kevesebbszer, mint hatvanszor. Szóval itt kilenc győztes született. A Szemesnek áll a világot meg mondom őszintén, hogy nem ismerem, ám a kutatás alapján a nem túl extrém "Bonjour"-kifejezés vitte a prímet. Ha a további kifejezésekre is kíváncsiak vagytok akkor kattintsatok ide, ha pedig magatok győződnétek meg a legtöbbször elhangzó egysorosokról, akkor lessétek meg kedvenc sorozataitokat. Jó számolgatást!

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

 • Szombaton és vasárnap is folytatódik a lakosság oltása a székesfehérvári kórházban
  Szombaton és vasárnap is folytatódik a lakosság oltása a székesfehérvári kórházban
 • Végső búcsút vesznek Fülöp hercegtől
  Végső búcsút vesznek Fülöp hercegtől
 • Online Pizsamapartit tartanak a Magyar Nemzeti Múzeumban
  Online Pizsamapartit tartanak a Magyar Nemzeti Múzeumban
 • Jövőre több mint duplájára nő az árvaellátás minimuma
  Jövőre több mint duplájára nő az árvaellátás minimuma
 • Szijjártó: 400 ezer helyett egymillió kínai vakcina érkezik április végéig
  Szijjártó: 400 ezer helyett egymillió kínai vakcina érkezik április végéig
 • Meghalt 217 beteg, 4604-gyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
  Meghalt 217 beteg, 4604-gyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
 • Székesfehérvárig közlekednek majd nyáron a balatoni éjszakai bagolyvonatok
  Székesfehérvárig közlekednek majd nyáron a balatoni éjszakai bagolyvonatok
 • Mesés természetismereti tábor alsó tagozatosoknak a Velencei-tó partján
  Mesés természetismereti tábor alsó tagozatosoknak a Velencei-tó partján

Eseménynaptár