4 évnél régebbi cikk

Bemutatták a Hungarikum Együttes új klipjét, amely Fehérvárt helyezi a középpontba
Bemutatták a Hungarikum Együttes új klipjét, amely Fehérvárt helyezi a középpontba

Színes életképeket, hangulatos beállításokat és történelmi emlékhelyeket láthattok a Hungarikum Együttes Fehérvár dalának vadonatúj videóklipjében, amelyet kedden lepleztek le a közönség előtt. A zenekart Székesfehérvár ihlette meg a dalszöveg megírásában.

Szeptember 10-én, kedden délelőtt mutatták be a Hungarikum Együttes Fehérvár dalához készült nyáron forgatott videóját, amelyet hatalmas várakozás övezett. A nótát hallgatva kapásból feltűnhetnek a refrén fülbemászó sorai, amelyek jól jelzik, hogy a királyok városa mindenkit szívesen fogad, legyen szó az itt élőkről vagy éppen az idelátogató turistákról.

"Ha valaki a kezébe veszi a hangszerét, és jönnek az ötletek, illetve megvan a kellő szellemi muníció, ami nem nagy szó akart lenni, hanem az a több mázsa könyv, amit gyerekkorában elolvas az ember, akkor tódulnak a gondolatok, szavak. Ezeket formába kell csak rendezni. A dalt én, mint fehérvári polgár szereztem a városom iránt tiszteletből, szeretetből" - mesélte Kremnitzky Géza, a Fehérvár dal szerzője.

A klip különlegessége nemcsak a dalszövegben rejlik, a készítők szerint még érdekesebbé teszi, hogy nem hagyományos technikával készült: "Olyasmit akartam, ami mindenkit megfog, ehhez olyan technika párosult, amely szakterületem is. Az animációból és a filmkészítésből vezetődött át, hogy olyan film legyen, amely bevonzza az idegeneket, akik turistaként jönnek és annyira nem ismerik Fehérvárt" - tudtuk meg Fazakas Bálinttól, a klip rendezőjétől.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek