4 évnél régebbi cikk

5 stresszoldó gyógynövény gyógyszerek helyett
Fehérvár Médiacentrum fotója5 stresszoldó gyógynövény gyógyszerek helyett

Levert és fáradékony vagy? Szorongsz valami miatt? Mielőtt gyógyszerek után nyúlnál, érdemes tanulmányoznod a gyógynövények pozitív hatásait, hiszen néhány csésze tea is nyújthat segítséget a problémákra, és még egészséges is.

Orbáncfű

(Fotó:pixabay.com/hu/users/hans-2/)

Az orbáncfűteát antidepresszánsként és általános hangulatjavítóként, stresszoldóként alkalmazzák. Ezt a különleges növényt még a dadogás kezelésére is szokták ajánlani, továbbá a nikotin és alkoholfüggőségben is segítséget nyújthat. Nyugtató hatása mellett erős immunerősítő és vírusölő tulajdonsága is ismert.

Citromfű

(Fotó: wikipedia)

A citromfűtea görcsoldó, szív-és idegnyugtató hatással rendelkezik, ezért gyakran alkalmazzák emésztési problémákra, valamint álmatlanság és alvászavarok esetén. Lefekvés előtt egy bögre citromfűtea megnyugtatja az idegrendszert, biztosítva ezzel a nyugodt alvást.

Kamilla

(Fotó: pixabay.com/hu/users/cocoparisienne)

A kamilla gyulladáscsökkentő hatása már régóta ismert, azonban azt kevesen tudják erről a csodanövényről, hogy a szorongás és depresszió kezelésében is hatásos segítség lehet. 

Levendula

(Fotó:pixabay.com/hu/users/pasja1)

A levendulát a citromfűhöz hasonlóan alvászavarra és a depresszió leküzdésére alkalmazzák leggyakrabban. Segíti a relaxációt, ezért ha egy kis nyugalomra vágyunk, nincs más dolgunk, mint engedni egy kád fürdővizet és beleszórni 1-2 marék szárított levendulát. 

Zsálya

(Fotó: pixabay.com/hu/users/goranh-3989449)

A zsályának rendkívüli memóriafokozó hatása van, de természetes szorongásoldóként is alkalmazzák. Napi 1-2 csésze zsályatea elfogyasztásával néhány napon belül megtapasztalhatjuk, hogy nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak vagyunk.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek