4 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Advent, Péterfy Bori & Love Band, Szekeres Adrien és Star Wars: Skywalker kora
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: Advent, Péterfy Bori & Love Band, Szekeres Adrien és Star Wars: Skywalker kora
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined

Most már tényleg a finish-ben vagyunk, és néhány nap múlva rávethetjük magunkat a gondosan becsomagolt karácsonyi ajándékokra. Persze előtte azért még nem árt, ha kieresztitek a fáradt gőzt, így advent utolsó hétvégéjén is számos fehérvári program közül válogathattok: többek között tombolhattok Péterfy Bori és Szekeres Adrien koncertjein, megleshetitek a Free Spirit Dance karácsonyi műsorát, esetleg beülhettek a moziba, hogy részesei legyetek a filmtörténelemnek, a várva-várt Star Wars: Skywalker korának.

Karácsony: Fehérvári Advent 2019
Mikor?: November 29-től
Hol?: Belváros

Egészen hihetetlen, konkrétan még fel sem fogtam, hogy elkezdődött az advent, most meg már az utolsó gyertyagyújtásra készül Székesfehérvár. Mondanom sem kell, hogy karácsonyi hangulatom csak héba-hóba volt, többek között azért, mert hiányzott az egyik elengedhetetlen ünnepi kellék: a hó. Persze az adventi programokon semmi nem múlik, így ismételten látványos műsorokkal várják az érdeklődőket: míg pénteken az Alba Regia Szimfonikus Zenekar előadását, addig szombaton már Bebe és a Boka Boogie Band karácsonyi koncertjét leshetitek meg, a vasárnapi gyertyagyújtás után pedig a Boogie Quartet várja az érdeklődőket. A teljes programot itt találjátok.

Koncert: Péterfy Bori & Love Band
Mikor?: December 21., szombat 20:00
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

A karácsony előtti utolsó napokban sokak kedvence, Péterfy Bori & Love Band is beugrik, hogy őrült bulival hangolódjanak a szintén a nyakunkban lihegő szilveszterre. Péterfy Bori a színészkedés mellett az 1994-ben alakult Amorf Ördögök zenekar tagja volt, akik a saját maguk által kitalált kacat-pop stílus követői voltak. 2007-es feloszlásuk után újra összeállt a brigád, és még abban az évben berobbant a Pétery Bori & Love Band a köztudatba. Azóta öt albumot és számos koncertet tudhatnak maguk mögött, többször jelölték őket Fonogram-díjra, legutóbbi lemezük pedig 2017-ben jött ki Bori X néven.

Koncert: Barbi & Jancsó akusztik
Mikor?: December 22., vasárnap 17:00
Hol?: Városi Képtár - Deák Gyűjtemény

Városunk büszkeségének, a Blahalouisianának két tagja, Schoblocher Barbi és Jancsó Tamás ismét hazai terepre lép, hogy fergeteges bulival lepjen meg minket még karácsony és szilveszter előtt. A 2012-ben alakult zenekar főleg beat-rockban és soul-popban utazik, de más zenei stílusok sem állnak messze tőlük. Az évek során fokozatosan lépkedtek fel a népszerűségi ranglétrán, így mára már az egyik leghallgatottabb magyar brigádról beszélünk. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a 2017-es Comet jelölés, ahol a legjobb zenekar kategóriában szavazhattunk rájuk a rajongók, illetve, hogy idén a szintén fehérvári Mörkkel karöltve bezsebelték a Junior Artisjus-díjat.

Tánc: Free Spirit Karácsonyi Gála 2019
Mikor?: December 22., vasárnap 18:00
Hol?: Free Spirit Dance táncstúdió

Szereted a hip-hopot? Stimmt. Na, és a hip-hop táncot? Ha igen, akkor neked is ott a helyed a Free Spirit Dance tánciskola 2019-es karácsonyi gálaműsorán, ahol kicsik és nagyok egyaránt megmutatják, hogy mit is tanultak az évek alatt. Az előadás során a kezdő, a középhaladó és a haladó csoportok szórakoztatják a nagyérdeműt. Ja, és meglepetés produkciók is várhatóak, többek között a 2013-as Fehérvár Hangjában feltűnt és azóta számos dallal jelentkező Zsigmond Lala is megcsillogtatja énektudását. A táncok szerelmeseinek kihagyhatatlan!

Koncert: Szekeres Adrien
Mikor?: December 22., vasárnap 19:00
Hol?: Alba Regia Sportcsarnok

Legszebb karácsonyi dalaival, valamint olyan szívből szóló slágerekkel érkezik Székesfehérvárra Szekeres Adrien, mint a Kicsi szív vagy az Olyan, mint te, amelyek nem maradhatnak ki egyetlen koncert műsorából sem. December 22-én karácsonyi varázslattal tölti meg a Sportcsarnokot az ország egyedülálló hangú énekesnője. A székesfehérvári koncert egy igazi családi kikapcsolódás lehet, ahol kicsik és nagyok egyaránt találnak maguknak szívhez szóló, ünnepi dallamot. Nem maradhat el az örök klasszikus, az Ave Maria, de a gyerekek kedvence, a Száncsengő csilingel című dal sem.  A karácsonyi koncerten az énekesnő a székesfehérvári Kodály Zoltán Iskola gyerekkórusával közösen is előad dalokat. 

Mozi: Star Wars: Skywalker kora
Mikor?: December 19-től
Hol?: Cinema City Alba

Már egészen pici korom óta megszállott Star Wars-rajongó vagyok, így már hónapokkal ezelőtt elkezdtem visszaszámolni a napokat a Skywalker kora bemutatójáig, amely nemcsak a Disney-féle trilógiát, de az egész Skywalker-sagát lezárja. Az utolsó Jedik nem éppen pozitív fogadtatása (nekem pont bejött) után a készítők visszahívták Az ébredő erő direktorát, J. J. Abramset, hogy mentse a menthetőt, és olyan produkciót tegyen le az asztalra, amely méltó egy ekkora széria befejezésére. Persze mondanom sem kell, hogy sokan már a bemutató előtt elkezdték a sárdobálást, így gyanítható, bármilyen is lesz a végeredmény, a valaha készült legmegosztóbb Star Wars-mozival lesz dolgunk. A többi kritikánkból kiderül.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek