4 évnél régebbi cikk

Január 31-én lejár a határidő: ma még kérelmezhetik a szülők, hogy még egy évig óvodás maradhasson a gyerek
Fehérvár Médiacentrum fotója
flickr.com
Január 31-én lejár a határidő: ma még kérelmezhetik a szülők, hogy még egy évig óvodás maradhasson a gyerek

Január 31-én még lehetőségük van kérelmezni az Oktatási Hivatalnál a nagycsoportosok szüleinek, hogy még egy évig óvodában maradhasson a gyerekük. Ellenkező esetben a 2014. augusztus 31. előtt születetteknek kötelező szeptembertől iskolába mennie.

Januártól annak a gyereknek, aki augusztus 31-ig betölti a hatodik életévét, szeptembertől iskolába kell mennie. A felmentésről pedig többé nem a szülő és az óvodapedagógus dönt:  a kérelmet az Oktatási Hivatalnak kell benyújtani. A hivatal a szülő indoklása és a csatolt dokumentumok alapján dönt, adott esetben a pedagógiai szakszolgálatokat is bevonva. 

A kérelem beadásának végső határideje pedig 2020. január 31-e, péntek.  Azt a kérelmet, amelyen a postai bélyegzőn a feladás dátumaként 2020. január 31. szerepel, az Oktatási Hivatal még elbírálja, ám az azt követően postára adott kérelmeket nem fogadja be.

"A szülő bármilyen indok alapján vélelmezheti, hogy gyermeke számára az iskola megkezdése még nem indokolt... A kérelemmel foglalkozó szakemberek közvetve az óvoda véleményére is figyelemmel lesznek." - írják az Oktatási Hivatal honlapján. 

A kérelem beadásával kapcsolatban minden fontos részletet megtaláltok ezen a linken.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek