Cloudy4 °C
2020. március 30. hétfő Zalán
Menü

2000 négyzetméterrel bővítik az uszodát Székesfehérváron

2000 négyzetméterrel bővítik az uszodát Székesfehérváron
2000 négyzetméterrel bővítik az uszodát Székesfehérváron (Fotó: szekesfehervar.hu)

A közbeszerzési eljárás kiírása szerint 10 pályás úszómedence, egy tanmedence és 150 fős lelátó is épül a Csitáry G. Emil Uszodában.

Sokan várták már a városi uszoda fejlesztését, és úgy tűnik, hogy hamarosan tényleg elindulhat a bővítés. Legalábbis a közbeszerzési tájékoztató szerint már a tervezőt keresik.

A Csitáry G. Emil Uszodát a tervek szerint nemcsak bővítik, de átalakítják és fel is újítják. A kírás szerint megközelítőleg 2000 négyzetméterrel bővítik majd az uszodát, a kapacitásbővítése érdekében pedig egy 50 x 25 méteres, vagyis 10 pályás úszómedence, valamint egy tanmedence megépítésére van szükség a hozzájuk szükséges kiszolgáló létesítményekkel. A tízpályás medence kétméteres mélységgel, a tanmedence pedig 1,2 méteres mélységgel készül majd el, és 150 férőhelyes lelátót is kialakítanak.

A komplexumban a gépészeti szinten úgynevezett szauna-varázs kialakítását is tervezik, és a jelenleg egy szinttel feljebb lévő öltözők átkerülhetnének ide.

A közbeszerzési tájékoztatóból az is kiderül, hogy az eredeti terveket a KÖZTI Zrt. készítette, ami a fejlesztés során felhasználható, de nem kötelező minden elemét átvenni. 

Az uszodát 1990-ben adták át, azóta nagyobb felújításon nem esett át, ezért minden szempontból szükségessé vált a korszerűsítés, ezen felül pedig a megnövekedett napi forgalom is indokolttá teszi a bővítést.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Ez van

 • Hogyan tartsuk tisztán a textilmaszkot?
  Hogyan tartsuk tisztán a textilmaszkot?
 • Az élelmiszer pazarlásra hívják fel a figyelmet a szakemberek
  Az élelmiszer pazarlásra hívják fel a figyelmet a szakemberek
 • Eddig 225 milliárdot költött a kormány védekezésre
  Eddig 225 milliárdot költött a kormány védekezésre
 • A legfrissebb adatok szerint 44 ember van hatósági házi karanténban Székesfehérváron
  A legfrissebb adatok szerint 44 ember van hatósági házi karanténban Székesfehérváron

A hét sztorija

Eseménynaptár