Cloudy10 °C
2021. április 17. szombat Rudolf
Menü
Házhozszállítás

Hogy kerül a gyerek a fehérvári panelház tetejére?

A közös képviselő szerint nem egyedi eset a tetőn ücsörgés Székesfehérváron, de sem jogi, sem pedig fizikális eszköz nincsen a kezükben, hogy megakadályozzák ezt a veszélyes mutatványt.

Az egyik székesfehérvári panelház tetején lábát lógázva ücsörög egy fiatal – ez a kép került fel minap a Facebookra. Schmöltz Miklós Péter közös képviselő szerint a történet nem egyedi eset, sem jogi, sem pedig fizikális eszközük nincsen arra, hogy megakadályozzák ezeket a veszélyes mutatványokat, amelyek sokszor nem egyéb célt szolgálnak, minthogy valamelyik közösségi média felületen lájkokat hozzanak.

"Az emeletes házak tetején lévő átjárókat biztonságtechnikai okokból nyitva kell tartanunk, de legalábbis minden lakónál, kell, hogy legyen kulcs az ajtók nyitásához. Ezek az átjárók ugyanis két célt szolgálnak: egyrészt tűz esetén az ötödik emeletnél feljebb lakók felfele kell, hogy meneküljenek, és a tetőn lévő átjárón keresztül a másik lépcsőházba. Másrészt, ha elromlik a lift, akkor is ezt az útvonalat használják a magasabban lakók. Sokszor 3-4, de akár 10-11 lépcsőház is átjárható így, vagyis teljességgel ellenőrizhetetlen, hogy mikor, ki jut ki a tetetőre" – mondta el Schmöltz Miklós Péter. 

Néhány hozzászóló szerint nem különösebben nagy ügy: ők is ücsörögtek egyik-másik emeletes ház tetején lábat lógázva. Igaz olyan eset is volt a kilencvenes években, hogy a lezuhant egy fiatalember. Nem szándékosan, véletlenül. 

"Többször jeleztük szülőknek a problémát, hogy mennyire életveszélyesek ezek a mutatványok, amelyek gyakran nem egyéb céllal készülnek, minthogy a TikTokon, Facebookon vagy az Instagramon lájkokat szerezzenek vele a fiatalok. Ugyanakkor a gyerekek részéről is több tudatosság kellene, hogy nem menjenek bele ilyen életveszélyes helyzetekbe. De az a legszomorúbb, hogy sajnos még csak nem is az ehhez hasonló, tetőre kiülős esetek jelentik a legtöbb problémát, hiszen vannak, akik kimondottan rongálási céllal mennek ki a tetőre, ledobnak dolgokat vagy éppen az esővíz-elvezetőbe dugnak sörösüveget" – emelte ki a közös képviselő.    

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

 • Jövőre több mint duplájára nő az árvaellátás minimuma
  Jövőre több mint duplájára nő az árvaellátás minimuma
 • Szijjártó: 400 ezer helyett egymillió kínai vakcina érkezik április végéig
  Szijjártó: 400 ezer helyett egymillió kínai vakcina érkezik április végéig
 • Meghalt 217 beteg, 4604-gyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
  Meghalt 217 beteg, 4604-gyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
 • Székesfehérvárig közlekednek majd nyáron a balatoni éjszakai bagolyvonatok
  Székesfehérvárig közlekednek majd nyáron a balatoni éjszakai bagolyvonatok
 • Mesés természetismereti tábor alsó tagozatosoknak a Velencei-tó partján
  Mesés természetismereti tábor alsó tagozatosoknak a Velencei-tó partján
 • Új lakóját keresi „Fehérvár bölcsője”
  Új lakóját keresi „Fehérvár bölcsője”
 • Ételintolerancia vagy ételallergia? - előadás az EFI oldalán
  Ételintolerancia vagy ételallergia? - előadás az EFI oldalán
 • Ma soron kívül oltják a regisztrált pedagógusokat
  Ma soron kívül oltják a regisztrált pedagógusokat

Eseménynaptár