4 évnél régebbi cikk

Egy különleges fehérvári baba- és gyermekbolt, ahol a helyi és hazai gyártók élveznek előnyt
·Vásárlásbaba·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Egy különleges fehérvári baba- és gyermekbolt, ahol a helyi és hazai gyártók élveznek előnyt
·Vásárlásbaba·Utolsó frissítés: undefined

Bababolt másképp – ezzel a szemlélettel indult el több mint fél éve a G-Baby Boutique és Design Székesfehérváron, ahol nemcsak azt bizonyítják, hogy túlzó költségek nélkül is berendezhetünk különleges, magazinokba illő babaszobát, vásárolhatunk kézműves baba- és gyerektermékeket, de a bolt megálmodói a közösségépítést is célul tűzték ki.

Bár a globalizációnak köszönhetően rengeteg lehetőség és csatorna nyílt meg előttünk, ám ennek hozadékaként sokszor nem tudjuk, hogy mit eszünk meg, mit veszünk magunkra és így milyen, nem ritkán veszélyes anyagok jutnak a szervezetünkbe. Ezeknek a hatásoknak pedig a kicsik még inkább ki vannak téve. Nem véletlen, hogy egyre többen részesítjük előnyben azt, ami itthon készül, amiről tudjuk, hogy ki és milyen körülmények között állította elő.

A Kégl György utca 7. szám alatti G-Baby Boutique és Design gyermek és bababoltot többek között ezért is álmodta meg Gábor Gabriella: előnyben részesítik a székesfehérvári és hazai gyártókat. A boltban – hamarosan pedig a webáruházukban is – ráadásul nemcsak különleges minőségű és gyönyörű termékeket találunk, de gyakorlatilag A-tól Z-ig minden egy helyen megvan, amire a kismamának és a babának szüksége van: a kórházi csomagtól a ruhákon és cipőkön át a babaszoba berendezéséig, babakocsiig, hordozóig, babaülésig.

Nemcsak az első gyermek érkezésekor érezheti úgy a kismama, hogy elveszik a Mit vegyek meg? Mire van szükség? kérdések súlya alatt, mindig jól jön a segítség, és az sem mellékes, ha a teljes kelengyét „egy füsttel” meg lehet vásárolni.

Régóta foglalkozunk ezzel a területtel, és látjuk, tudjuk, hogy mindig jól jön a segítség. Éppen ezért tartottuk fontosnak, hogy nálunk minden megkaphassanak az ide betérők: a kismama kórházi csomagjától kezdve, a baba teljes kelengyéjén át a babaszoba berendezéséig. Székesfehérváron egyedül nálunk kapható fürdetővödör, és tartunk mosható pelenkát a környezettudatosság jegyében is, de ugyanezért bambuszétkészletet is.

Az itt kapható termékeket láthatóan gondosan válogattátok össze, előnyben részesítve a hazai gyártók termékeit.

Igen, javarészt magyar készítők termékeit forgalmazzuk, és köztük is nagyon sokan vannak székesfehérváriak. Nekünk nagyon fontos, hogy hazai terméket tudjunk kínálni a vásárlóinknak, és szerencsére egyre többen tartják fontosnak, hogy azt vegyék, amit itthon, Magyarországon, vagy akár Székesfehérváron gyártottak. Jó hír, hogy egyre több olyan hazai készítő van, aki nemcsak nagyon szép és jó minőségű termékeket gyárt, de mindezt szívvel-lélekkel teszi – ahogy mi is kínáljuk a hozzánk betérőknek.

A textiljeink jelentős része hazai készítésű, így a tiszta pamut babazoknik is, amelyek egy régi magyar cég termékei. Vannak – székesfehérvári készítőtől – babahálózsákok, pamutsapkák, névre szóló takarók, fényre színváltó, vagy sötétben foszforeszkáló ruhácskák. Volt olyan kicsi lány, akinek nagyon széles a lábikója, és az édesanyja nem talált rá tipegőhálózsákot, mi megvarrattuk abban a méretben, ami kényelmes volt a kicsinek.

Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy vannak készítők, akik már úgy kerestek meg minket, hogy itt lehessen az ő termékük az üzletben. Ilyen például a Funkidz, akik puhatalpú babacipőkkel foglalkoznak. De kizárólagos székesfehérvári forgalmazói vagyunk a Primiginek, Olaszország vezető baba és gyermekcipőmárkájának, illetve most bővítünk Geox cipőkkel is. Harmincas méretig kínálunk lábbeliket, nagyon széles választékban.

Tartunk Liliputi és Mybabyhug hordozókat, amelyek ugyancsak magyar gyártásúak, utóbbi márka ráadásul az "International Hip Dysplasia Institute" által minősített egészséges "Csípő Barát" termék. Babakozmetikumjaink is kézműves termékek, a fehérvári Origi márkával dolgozunk együtt.

A játékoknál is főként magyar cégek vannak jelen, de például a gyönyörű pamutbabák, bár Hollandiában készülnek, helyet kaptak nálunk: nagyon szépek, nagyon puhák, jó minőségűek és akár újszülött is kaphatja, mert nincsen rajta olyan darab, ami leeshet. Nálunk nincsenek például műanyag játékok sem, nem is lesznek, ragaszkodunk a természetességhez, így textilből és fából készült játékokat tartunk csak.

A játékokon és kelengyén kívül gyakorlatilag a teljes babaszoba berendezése és dekorációja is megoldható tőletek, és itt is a hazai és a természetesség a fő irányvonal.

Már a bolt berendezésekor is az otthon melegségének az érzését szerettük volna átadni, hogy aki idejön, jól érezze magát. Volt olyan szülő, aki az egész gyermekszobát tőlünk rendezte be, és tulajdonképpen a Pinteresten, vagy bármelyik közösségi médiában látható csodaszép babaszobákhoz mindent megtalálnak nálunk: drótfonatos feliratokat, dekorokat, különleges képeket, motivációs feliratokat, falmatricákat, fapolcokat.

A macikosaraink pólófonalból, az újrahasznosítás jegyében készültek, és egyedi színigényeket is ki tudunk elégíteni. Ahogy az ágyneműknél is, hiszen ha valaki más színkombinációban szeretné az ágyneműt mint, amit itt talál a boltban, akkor – az egyébként siófoki készítő – megvarrja úgy, ahogy megálmodta az édesanya.

Örülünk neki, hogy nagyon sokan már tudatosan jönnek hozzánk vásárolni, vagy rendelni, például a fonatpárnát és -rácsvédőt: ezeket több mint tízféle színből, és a olyan színkombinációban tudjuk elkészíttetni, amilyet csak kérnek.

Ahogy a babacsomagokért is sokan már azért jönnek, mert hallották, esetleg tapasztalták, hogy mennyire szépek.

Amikor újszülött-látogatóba megyünk, gyakran okoz fejtörést, hogy mit is vigyünk. Nálunk vannak komplett ajándékdobozok lányoknak és fiúknak is: takaró, rókával, címkekendővel, marokfigurával, mérföldkőkártyával és rágcsalánccal. Utóbbi is ugyancsak székesfehérvári készítőtől.

Nagyon jó érzés, hogy már keresnek minket, hiszen a célunk az, hogy ne csak egy bababolt legyünk, hanem közösséget szeretnénk építeni, ehhez pedig közösségi teret is kínálunk. Nyitás óta havonta van egy-egy előadás, amelyek szinte mindegyike ingyenes: szülésfelkészítés, szoptatási tanácsadás, helyi szakemberek jöttek, jönnek el hozzánk. Tervezünk a továbbiakban gyermekorvost meghívni, aki az oltásokkal, betegségekkel kapcsolatban tart majd tájékoztatót, de szeretnénk vendégül látni kismamastylistot is. Az udvarrészt tavasszal minijátszótérré alakítjuk majd, ahol baba-mama klubokat tudunk tartani.

A március 5-én megjelenő Fehérvár Hetilapban keressék a G-Baby Boutique és Design baba- és gyermekboltban beváltható 10%-os kedvezménykupont.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek