4 évnél régebbi cikk

Fehérváriak a koronavírusról: pánik nincs, óvatosság van
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Fehérváriak a koronavírusról: pánik nincs, óvatosság van
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

Székesfehérváron a koronavírus miatt nem tapasztaltunk pánikot a városlakók körében. Az általunk megkérdezett fehérváriak körültekintően kezelik a helyzetet, és megpróbálják kiszűrni a lényeges információkat a hírekből.

„Sok álhír van, nem könnyű eligazodni benne, de amit Cser-Palkovics András polgármester mond, azt mindig elolvasom, azt hiszem, szűkebb környezetünkben az a mérvadó. A férjem van inkább bepánikolva, kellett venni lisztet, élesztőt, hogy tudjak kenyeret sütni! A tisztes távolságot szerintem mindenki be tudja tartani, és fontos az állandó kézmosás, mi ezzel védekezünk. Jónak tartom, hogy az egyetemek bezárnak, ez reális döntés szerintem. Májusban mennénk Prágába a férjemmel, karácsonyra megvettem az utazást, végre egyszer eljutnánk külföldre, most ez jött közbe. Le lehet mondani az utat, húsvét után eldöntjük, mi legyen az aktuális helyzet függvényben.”

„Nekünk Zalakosra van időpontunk, a fürdőbe, még nem tudjuk, azt le kell-e mondani. Én nem vásároltam be jobban, mint általában, de mindig van nálam kézfertőtlenítő, itt hordom a táskámban. Hogy ne kelljen keresni, külön tartom egy kis piperetartóban. Azt látom, hogy az emberek komolyan veszik a helyzetet, és nekem is az a véleményem, hogy aki teheti, keveset menjen közösségbe, maradjon szépen otthon, amíg veszélyhelyzet van.”

Kolman Kitti és Szabó Gergő:

„Ma egész a koronavírus elleni védekezésről beszéltek nekünk az iskolában, minden órán erről volt szó. A tanáraink szerint az lenne a helyes, ha egy időre szüneteltetnék az iskolai tanítást, és felhívták a figyelmünket arra, hogy aki külföldön volt, vagy kapcsolatban volt külföldi személlyel mostanában, az maradjon otthon két hétig. Már van olyan osztálytársam, akit otthon is tartanak. Komolyan vesszük a higiéniát: az iskolában már tettek ki fertőtlenítő szereket, kézmosáshoz elegendő szappant. Úgy hallottuk, hogy Fehérváron jelenleg tizenheten érintettek, az országban sokkal többen. Ez nem túl megnyugtató. Ha bezárna az iskola, az sem lenne jó, mert akkor nyáron kéne pótolni az elmaradást.”

Ferencz Máté:

„Túlságosan is sok az információ, nagyon nehéz szűrni, mindennek utána kell nézni, nagyon el kell olvasni dolgokat, hogy valamelyest reális képet kapjunk a vírushelyzetről. Mi Németországban élünk, Frankfurt környékén, ott egyelőre még semmilyen intézkedést nem vezettek be. Annyi van, hogy jelenleg a németországi munkáltatóm nem engedi, hogy bemenjünk az irodába dolgozni, így most home-office-ban vagyunk. Egyelőre ez csak egy két napig tartó gyakorlat, de bármikor elrendelhetik meghatározatlan ideig. Ugyanaz ott is a megelőzési protokoll, mint itthon. Minden hónapban egy hetet itthon töltünk Magyarországon, elvileg csütörtökön utazunk vissza Németországba, és még nem tudjuk, utána milyen utazási lehetőségek lesznek a két ország között.”

Borzas Boglárka:

„Nem kapunk meg a boltban mindent, amit szeretnénk. Most például a diétámhoz szükséges teljeskiőrlésű lisztet akartam venni, amit máskor is szoktam, de nem volt, elfogyott. Pedig nem felvásárolni szerettem volna, csak egy kilót. Egészségügyi dolgozó vagyok, kevésbé pánikolok az átlagnál, én azért olvasom a híreket rendszeresen, mert várom, hogy meggyőzzenek arról, hogy ez a vírus miért súlyosabb az eddigieknél. Egyelőre nem kaptam választ erre a kérdésemre. Szicíliába mentünk volna nyaralni, de elképzelhető, hogy az is elmarad.”

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek