2 évnél régebbi cikk

A legjobb medvehagymapesztó-recept - öt perc alatt kész!
·Hírekgasztronómia·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
A legjobb medvehagymapesztó-recept - öt perc alatt kész!
·Hírekgasztronómia·Utolsó frissítés: undefined

Már a Bakonyban, Tésnél nő a medvehagyma, hoztunk egy könnyen elkészíthető medvehagymás receptet.

A tavasz beköszöntével elkezdődött a medvehagyma szezon, és a fokhagymaillatú növényt - ahogy a neve is sugallja - nemcsak a medvék fogyasztják előszeretettel, hanem a vaddisznók is. Bár mindkét állat elsősorban a termést választja táplálékul, mi csak a medvehagyma levelét fogyasszuk! Gyűjtés során legyünk nagyon körültekintőek, mert összetéveszthető a mérgező májusi gyöngyvirággal és az őszi kikericcsel.

Íme az villámgyors medvehagymapestó receptje:

Hozzávalók:

  • egy csokor medvehagyma
  • 10 dkg parmezán
  • 4 cl olívaolaj
  • egy teáskanál borecet
  • ízlés szerint só

A medvehagymát egy jó éles késsel apróra vágjuk. Ha van késes aprítónk, akkor használjuk nyugodtan, mert meggyorsítja a munkát. A medvehagymához hozzáadjuk a reszelt parmezánt. Óvatosan meglocsoljuk olívaolajjal, végül meghintjük egy kis borecettel. Megsózzuk az egészet, aztán alaposan összekeverjük.

Rögtön lehet a zsemlére vagy kenyérre kenni, de még jobb, ha egy éjszakát hagyjuk állni a hűtőben (lehetőleg a legmagasabb polcon, hogy ne legyen szem előtt), így összeérnek az ízek.

A Fehérvár Televízió annak is utánajárt, mennyit és hogyan szedhetünk.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek