A legjobb medvehagymapesztó-recept - öt perc alatt kész!
A legjobb medvehagymapesztó-recept - öt perc alatt kész!

A tavasz beköszöntével elkezdődött a medvehagyma szezon, és a fokhagymaillatú növényt - ahogy a neve is sugallja - nemcsak a medvék fogyasztják előszeretettel, hanem a vaddisznók is. Bár mindkét állat elsősorban a termést választja táplálékul, mi csak a medvehagyma levelét fogyasszuk! Gyűjtés során legyünk nagyon körültekintőek, mert összetéveszthető a mérgező májusi gyöngyvirággal és az őszi kikericcsel.
Íme az villámgyors medvehagymapestó receptje:
Hozzávalók:
- egy csokor medvehagyma
- 10 dkg parmezán
- 4 cl olívaolaj
- egy teáskanál borecet
- ízlés szerint só
A medvehagymát egy jó éles késsel apróra vágjuk. Ha van késes aprítónk, akkor használjuk nyugodtan, mert meggyorsítja a munkát. A medvehagymához hozzáadjuk a reszelt parmezánt. Óvatosan meglocsoljuk olívaolajjal, végül meghintjük egy kis borecettel. Megsózzuk az egészet, aztán alaposan összekeverjük.
Rögtön lehet a zsemlére vagy kenyérre kenni, de még jobb, ha egy éjszakát hagyjuk állni a hűtőben (lehetőleg a legmagasabb polcon, hogy ne legyen szem előtt), így összeérnek az ízek.
A Fehérvár Televízió annak is utánajárt, mennyit és hogyan szedhetünk.