4 évnél régebbi cikk

Még csak tárgyal Gattyán György cégével a fehérvári Kodolányi Egyetem
Fehérvár Médiacentrum fotója
Tar Károly
Még csak tárgyal Gattyán György cégével a fehérvári Kodolányi Egyetem

Bár több internetes portál is megírta, még nem született megállapodás Gattyán György cége és a Kodolányi János Egyetem között a fenntartásra vonatkozóan. A részleteket Berta Ákos, az intézmény gazdasági rektorhelyettese mondta el.

 Március 26-án, csütörtökön több internetes portálon is megjelent, hogy a harmadik leggazdagabb magyar, Gattyán György cége lett a Kodolányi János Egyetem fenntartója. Mint Berta Ákostól, az intézmény gazdasági rektorhelyettesétől megtudtuk, ez nem felel meg a valóságnak.

 " Az eddig megjelentekben részigazságok szerepelnek. Mi keressük azt a befektetőt, aki úgy tudna az egyetem oldalára állni, hogy igazából érdemben tudjunk továbblépni. Mi nagyon-nagyon szeretnénk, hogy a fejlődés érdekében, és a fejlődés érdekében legyenek olyan kollégák, befektetők, akik tesznek ezért. Gattyán Györggyel is tárgyalunk, jelenleg még nincs pont a dolog végén." - Berta Ákos gazdasági rektorhelyettes, Kodolányi János Egyetem

A tárgyalások tehát még folytatódnak. Egy biztos, a Kodolányi János Egyetem fejlesztéséhez szeretné a megfelelő befektetőt megtalálni a vezetőség.

"A Kodolányi egy nagyon értékes története a magyar társadalomban Székesfehérvárnak is, Budapestnek is, Orosházának is. Én azt gondolom, hogy ez egy nagyon fontos dolog, és örülök, hogy vannak olyanok, akik ezt látják és értik." - hangsúlyozta Berta Ákos.

Az intézményfenntartó társaságban eddig az egyetem tulajdonában lévő KJE Fenntartó Zrt. volt az egyedüli részvényes. A Kodolányi honlapján található beszámoló  szerint a szenátus március 11-ei ülésén egyhangúlag támogatta az együttműködést a Gattyán György tulajdonában lévő Docler cégcsoporttal.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek