3 évnél régebbi cikk

Két céggé vált szét a fehérvári Arconic
Fehérvár Médiacentrum fotója
Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft.
Két céggé vált szét a fehérvári Arconic

A két cég továbbra is szoros együttműködésben dolgozik tovább.

Az Arconic Inc. április 1-jei szétválásával külön vállalatként létrejött Howmet-Köfém Kft. és az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft. önállóan, mégis szoros együttműködésben folytatja tovább tevékenységét - áll az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft. közleményében. Hozzáteszik: folyamataikat összekapcsolja az a különleges alapanyag, amely végtelen alkalommal újrahasznosítható, évszázados múltra visszatekintő szakértelemnek és korszerű technológiáknak köszönhetően a legújabb trendeknek is megfelelő formában, széles körben alkalmazható gépjármű és repülőgép ipartól kezdve, orvosi célú felhasználáson át egészen a háztartásokig: az alumínium.

1941. június 25-én a Magyar Bauxitbánya Rt. és a német tulajdonú Dürener Metallwerke megállapodást írt alá arra vonatkozóan, hogy közösen egy könnyűfémművet létesít a Székesfehérváron. Ezzel a megállapodással teremtődött meg a mai Köfém alapja.

Az eltelt közel 80 év alatt az akkor alapított vállalat folyamatos változásnak volt kitéve, de mindig képes volt a megváltozott körülményekhez igazodni, ezáltal folyamatosan fejlődni.

Az 1993-as privatizáció után pár év alatt szocialista nagyvállalatból, piaci körülmények között is helytálló amerikai tulajdonú vállalattá vált, új technológiákat honosított meg, folyamatosan tanult és alkalmazkodott a változó elvárásokhoz. Az Alcoa csoport részeként a „tradicionális” Köfém gyáregységek mellé új gyáregységek kerültek. Volt olyan időszak, amikor Magyarországon a vállaltcsoport 9 üzletága végzett termelő vagy szolgáltató tevékenységet.

2007-től elkezdődött egy globális portfólió tisztítás, ami Magyarországot se kerülhette el. Üzletágak kerültek eladásra és 2016-ban megtörtént az első szeparáció is. Kivált a Köfémből az Alcoa Szolgáltató Központja, a vállalat neve pedig Arconic-Köfém Kft.-re változott.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek